Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συμβόλαια θανάτου Αυστραλών στην Αθήνα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συμβόλαια θανάτου Αυστραλών στην Αθήνα

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος Αυστραλού στη Γλυφάδα είναι το δεύτερο χτύπημα της αυστραλιανής μαφίας στην Ελλάδα μετά την δολοφονία του Γιάννη Μακρή



Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης διερωτώνται αν η επίθεση σε βάρος του Amad «Jay» Malkoun (διακρίνεται δεξιά με το καμένο αυτοκίνητό του στο κέντρο) στην Γλυφάδα, σχετίζεται με την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στη Βούλα (διακρίνεται δεξιά με την γυναίκα του Βικτώρια Καρύδα) H φωτογραφική σύνθεση είναι της Daily Telegraph του Σίδνεϊ

Τα κίνητρα της άγριας βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος του 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία με τη λιβανέζικη καταγωγή και το βαρύ ποινικό παρελθόν στην Αυστραλία, αναζητούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σε μια προσπάθεια να βρουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να τον «φάνε». Γιατί, αναμφισβήτητα, αυτό για το οποίο είναι σίγουροι είναι ότι σε βάρος του 56χρονου Amad «Jay» Malkoun είχε σφραγιστεί συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστοι που «ναυλώθηκαν» επιχείρησαν στις 10 το πρωί της Παρασκευής να το εκτελέσουν για να σβήσουν τον 56χρονο σύζυγο και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών από το χάρτη, τινάζοντάς τον στον αέρα με την τοποθέτηση βόμβας που ενεργοποίησαν πιθανότατα με τηλεχειριστήριο.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, οι Έλληνες αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν αν η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Amad «Jay» Malkoun σχετίζεται με τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει στη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών των Comamceros που δρα στην Αυστραλία.

Το θύμα φέρεται να έχει ακόμα επιχειρηματικά συμφέροντα στη Βικτώρια.

Εντύπωση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κάνει το γεγονός ότι μέσα σε τέσσερις μήνες «σφραγίστηκαν» και εκτελέστηκαν δύο συμβόλαια θανάτου με θύματα δύο Αυστραλούς, τον ένα με ελληνικές ρίζες, τον δεύτερο με λιβανέζικες που είχαν βαρύ παρελθόν. Έτσι, εξετάζουν αν η υπόθεση του 56χρονου σχετίζεται με την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

 

Κοινός παρονομαστής η Αυστραλία, το ποινικό παρελθόν των θυμάτων (η δραστηριότητα με τα ναρκωτικά), και οι ανοικτοί λογαριασμοί επί αυστραλιανού εδάφους αφού ο 46χρονος Μακρής είχε ανοίξει μέτωπο στην Αυστραλία με μια οικογένεια Λιβανέζων.

Το πολυτελές Mercedes AMG με τις αυστραλιανές πινακίδες, στο οποίο «φύτεψαν» τον μηχανισμό χρησιμοποιώντας εκρηκτική ύλη πιθανότατα tnt, έχει οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και γίνεται φύλλο και φτερό για να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κάμερες καταστημάτων της περιοχής και διαχείρισης κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να έχουν εικόνα για το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ζητήσει από τις αυστραλιανές Αρχές τον ποινικό φάκελο του 56χρονου, ο οποίος, όπως φαίνεται, είναι «βαρύς» προκειμένου να δουν τους ανοικτούς λογαριασμούς που είχε στην Αυστραλία και τον ακολούθησαν μέχρι την Ελλάδα και να ξεκαθαρίσουν αν τα κίνητρα έχουν να κάνουν με τις ελληνικές δραστηριότητες του ή βρίσκονται στη μακρινή Αυστραλία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάστασή του, ο Αυστραλός με τη λιβανέζικη καταγωγή Amad «Jay» Malkoun που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στα χέρια και τα πόδια όπου φέρει σοβαρά τραύματα. Οι γιατροί μιλούν για θαύμα και απορούν πώς τη γλίτωσε από τέτοια έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε τυλίγοντας το όχημα στις φλόγες, ενώ μόλις ξεπεράσει το σοκ αναμένεται να καταθέσει. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα θελήσει να αποκαλύψει πράγματα, ενώ θα αναζητήσουν και τη σύζυγό του η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλειπε αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό για να τους δώσει και εκείνη κατάθεση ενώ καταθέσεις θα λάβουν και από άτομα με τα οποία το θύμα είχε κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές έτσι ώστε να σχηματίσουν την εικόνα.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, ο 56χρονος εμφανίζεται ως πρώην αρχηγός μιας συμμορίας μηχανόβιων κακοποιών των Comamceros,στους κόλπους της οποίας το 2014 ξέσπασε εμφύλιος με τα μέλη της να αλληλοσπαράσσονται και τον ίδιο -ο οποίος ήταν από το 2013 το μεγάλο αφεντικό- να εξοστρακίζεται από τον αντίπαλό του και να ανοίγει ένας κύκλος αίματος με απώλειες από τις δύο πλευρές, αναγκάζοντας το big boss να πάρει την οικογένειά του και να ζήσει για περίπου δυόμισι χρόνια στο Ντουμπάι.

Από εκεί, φεύγει πριν από δύο χρόνια και πηγαίνει στην Ελλάδα για να στήσει μια νέα ζωή και να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Ο συγκεκριμένος είχε φυλακιστεί για εμπόριο ηρωίνης, ενώ στην Ελλάδα, εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας, διατηρούσε χαμηλό προφίλ, δεν προκαλούσε και συνήθιζε να πηγαίνει καθημερινά τα παιδιά του σχολείο και στη συνέχεια στο γυμναστήριο της Γλυφάδας, ένα συνηθισμένο πρόγραμμα το οποίο σίγουρα γνώριζαν οι εκτελεστές του συμβολαίου.

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη μια γυναίκα για τη δολοφονία της ηλικιωμένης

22 Οκτωβρίου 2024, 15:05
Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ...

Xρυσοχοΐδης: Στη Μύκονο στείλαμε (και θα μείνουν) 200 αστυνομικούς – τέλος οι μπράβοι από τα μαγαζιά

21 Οκτωβρίου 2024, 14:31
Oι υπεύθυνοι για τη διαρροή της λίστας με τα στελέχη της νεοσύστατης ΔΑΟΕ θα ...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0