Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πόρτο Ράφτη: Περιορίστηκε η έκταση της φωτιάς- Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πόρτο Ράφτη: Περιορίστηκε η έκταση της φωτιάς- Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι

60 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

 

 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Πόρτο Ράφτη

 


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Πόρτο Ράφτη, πολύ κοντά σε οικισμούς της περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χαμολιά και είναι πολύ κοντά σε σπίτια, προκαλώντας έντονη ανησυχία λόγω των ανέμων που πνέουν και φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με άλλους 20 πυροσβέστες (80 στο σύνολο με 31 οχήματα), καθώς και με μία δεύτερη ομάδα πεζοπόρου τμήματος.


Πυροσβεστική: Εχει περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς

Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά περιορίστηκε σε σχέση με την αρχική της έκταση, αλλά στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαθρακογιάννης.


Πόρτο Ράφτη: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, στις φλόγες ένα σπίτι

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή, ενώ η πυροσβεστική σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, έχει ήδη συνεννοηθεί να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι από το σημείο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από Λ. Βραυρώνος.

Κάποιοι έχουν απομακρυνθεί από την οδό Αιόλου, που βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς σε απόσταση αναπνοής, με την αστυνομία να κάνει χρήση μεγαφωνικών και να ζητάει από τους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο, να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με το irafina.gr, έχει ζητηθεί εκκένωση και από την οδό Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υπάρχει και μία εξοχική κατοικία η οποία έχει τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά δεν έχει κινδυνέψει κανείς.


Βίντεο από τη φωτιά: Τρόμαξαν από την έκτασή της οι κάτοικοι

Στο βίντεο που ανέβασε ο γνωστός πρώην πυγμάχος και προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, που μένει στην περιοχή, φαίνεται η δύναμη της φωτιάς με τρεις εστίες να είναι ενεργές. Ο κ. Αϊδινιώτης που είναι και αντιδήμαρχος στο Μαρκόπουλο, λέει στο βίντεο πως φοβάται μη τυχόν θρηνήσουν θύματα στη περιοχή, ενώ ακούγονται και οι εντολές της αστυνομίας να ζητούν την προληπτική εκκένωση της περιοχής.

Πηγή: iefimerida.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη μια γυναίκα για τη δολοφονία της ηλικιωμένης

22 Οκτωβρίου 2024, 15:05
Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ...

Xρυσοχοΐδης: Στη Μύκονο στείλαμε (και θα μείνουν) 200 αστυνομικούς – τέλος οι μπράβοι από τα μαγαζιά

21 Οκτωβρίου 2024, 14:31
Oι υπεύθυνοι για τη διαρροή της λίστας με τα στελέχη της νεοσύστατης ΔΑΟΕ θα ...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0