Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για αισχροκέρδεια με τις ιατρικές μάσκες: 300% αύξηση τιμής

Αρχική | Υγεία | Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για αισχροκέρδεια με τις ιατρικές μάσκες: 300% αύξηση τιμής

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, για να μην ξεμείνουν τα νοσοκομεία.

 

 

EUROKINISSI

Ηταν θέμα χρόνου. Οπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η αυτόματη αντίδραση του «Ελληνάρα» - με την ευρεία έννοια - στην αυξημένη ζήτηση για κάποιο προϊόν, είναι η αισχροκέρδεια. Ανεβάζει την τιμή όσο του επιτρέπει η απληστία του κι «ας πληρώσουν τα κορόιδα».

Μόνο που εν προκειμένω, τα «κορόιδα» είναι τα νοσοκομεία και όλοι όσοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους από την γρίπη - που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή 38 ανθρώπων στην Ελλάδα. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ανησυχία για την επιδημία του κορονοϊού, που εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως, δεν μιλάμε για «απλή» αισχροκέρδεια. Μιλάμε για αλητεία του χειρίστου είδους.

Οπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με την πρόφαση της έλλειψης, οι εταιρείες δικαιολογούν «την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού και την γρίπη που είναι σε έξαρση».

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», σχολιάζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να αγοράσουν μάσκες στη ”μαύρη αγορά”. Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία αγόραζαν «τις απλές χειρουργικές  προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ τη μία. Τώρα θα τις αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας, τις οποίες αγόραζαν προς 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ, τώρα θα αγοράσουν προς 2 ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, προειδοποιώντας ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορoνοϊό, σίγουρα, όμως, για την εποχική γρίπη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δεκαπεντάχρονη σώθηκε από οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

30 Νοεμβρίου 2023, 18:20
Οι γιατροί από τα νοσοκομεία Αιγινήτειο - Αρεταίειο - Αλεξάνδρα που αφαίρεσαν τον θρόμβο ...

Διδυμότειχο: Μετά την αγρότισσα από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων έκανε δωρεά €100.000 στο Νοσοκομείο

27 Νοεμβρίου 2023, 20:19
Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζής έζησαν πολλά χρόνια στη Γερμανία και έκαναν οικονομίες ...

Θεσσαλονίκη: Παραπομπή σε δίκη για τον γιατρό που ζητούσε «φακελάκι» από ασθενείς

02 Οκτωβρίου 2023, 22:26
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί 60χρονος γυναικολόγος - ογκολόγος, που κατηγορείται ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0