Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για αισχροκέρδεια με τις ιατρικές μάσκες: 300% αύξηση τιμής

Αρχική | Υγεία | Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για αισχροκέρδεια με τις ιατρικές μάσκες: 300% αύξηση τιμής

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, για να μην ξεμείνουν τα νοσοκομεία.

 

 

EUROKINISSI

Ηταν θέμα χρόνου. Οπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η αυτόματη αντίδραση του «Ελληνάρα» - με την ευρεία έννοια - στην αυξημένη ζήτηση για κάποιο προϊόν, είναι η αισχροκέρδεια. Ανεβάζει την τιμή όσο του επιτρέπει η απληστία του κι «ας πληρώσουν τα κορόιδα».

Μόνο που εν προκειμένω, τα «κορόιδα» είναι τα νοσοκομεία και όλοι όσοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους από την γρίπη - που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή 38 ανθρώπων στην Ελλάδα. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ανησυχία για την επιδημία του κορονοϊού, που εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως, δεν μιλάμε για «απλή» αισχροκέρδεια. Μιλάμε για αλητεία του χειρίστου είδους.

Οπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με την πρόφαση της έλλειψης, οι εταιρείες δικαιολογούν «την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού και την γρίπη που είναι σε έξαρση».

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%», σχολιάζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να αγοράσουν μάσκες στη ”μαύρη αγορά”. Μάλιστα, όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία αγόραζαν «τις απλές χειρουργικές  προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ τη μία. Τώρα θα τις αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας, τις οποίες αγόραζαν προς 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ, τώρα θα αγοράσουν προς 2 ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, προειδοποιώντας ότι «δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες», οι οποίες «είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορoνοϊό, σίγουρα, όμως, για την εποχική γρίπη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0