Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΠΟΥ: Κήρυξε τον κορωνοϊό παγκόσμια πανδημία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | ΠΟΥ: Κήρυξε τον κορωνοϊό παγκόσμια πανδημία

REUTERS/TYRONE SIU


Παγκόσμια πανδημία χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εξάπλωση του Covid-19, καθώς ο ιός που μόλις πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και περιοχές των ΗΠΑ.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, ο αριθμός των περιστατικών εκτός Κίνας έχουν αυξηθεί 13 φορές και ο αριθμός των χωρών με κρούσματα έχει τριπλασιασθεί», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς. «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς περιστατικών, θανάτων και χωρών που θα επηρεασθούν».

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ ήταν επιφυλακτικοί έως τώρα να χαρακτηρίσουν τον Covid-19 παγκόσμια πανδημία, ένας όρος που προσδιορίζει μια νόσο που εξαπλώνεται σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Το ότι κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία αναμένεται να έχει τέραστιες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις και θα μπορούσε να κλονίσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εύθραυστες αγορές, οδηγώντας σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς  σε ταξίδια και εμπόριο.

Ο αριθμός θανάτων και περιστατικών αλλάζει με την ώρα, με περισσότερα από 121.564 κρούσματα και 4.373 θανάτους ανάτον κόσμο σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση. Εκτός Κίνας επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο 32.778 περιστατικά σε τουλάχιστον 109 χώρες, από μόλις τέσσερα περιστατικά σε τρεις χώρες στις 21 Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα τελευταία επιβεβαιωμένα από τον ΠΟΥ στοιχεία.

Παρότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνεται στην Κίνα -από όπου ξεκίνησε η διασπορά τον Δεκέμβριο- εξαπλώνεται ραγδαία σε άλλα μέρη του κόσμου, με την Ιταλία να εμφανίζει τα περισσότερα περιστατικά -σχεδόν 10.149- ενώ ακολουθεί το Ιράν -9.000 περιστατικά- και η Νότια Κορέα. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα, περισσότερα από 1.500 σε 36 πολιτείες.

naftemporiki.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0