Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συρία: Αναφορές για εν ψυχρώ εκτέλεση εκατοντάδων προσφύγων από την Τουρκία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Συρία: Αναφορές για εν ψυχρώ εκτέλεση εκατοντάδων προσφύγων από την Τουρκία

Νικόδημος Παυλίδης

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Αφρίν (EİHÖ),  447 μετανάστες που κινούνταν προς τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας εκτελέστηκαν από πυρά Τούρκων στρατιωτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής (αυτόματη μετάφραση: «Σύμφωνα με εγχώριες και διεθνείς πηγές, ένα τμήμα πολιτών της Συρίας, για να φτάσουν σε άλλα μέρη, κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος, στους ανθρώπους αυτούς που φεύγουν από το θάνατο, επί 9 χρόνια, όχι μόνο δεν άνοιξε την πύλη του, αλλά απαντά στους ανθρώπους που βαδίζουν με σφαίρες. Ταυτόχρονα οι άνθρωποι που έχουν χωράφια στα σύνορα με την Τουρκία δεν μπορούν να πάνε στο χωράφι τους, λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους. Οι Τούρκοι στρατιώτες που πυροβολούν προς τους μετανάστες που κατευθύνονται στα σύνορα της Τουρκίας, δολοφόνησαν 447 μετανάστες εκ των οποίων 83 ήταν παιδιά και 56 γυναίκες. 420 άτομα επίσης τραυματίστηκαν στα 911 χιλιομέτρων σύνορα Τουρκίας Συρίας όπου το τουρκικό κράτος έστησε τείχος ντροπής. Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν καλεί όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασκήσουν πίεση προς το τουρκικό κράτος, για να σταματήσει τις επιθέσεις του.»

Πηγή: ANF NEWS

Επισημαίνεται ότι πρόθεση της Τουρκίας ήταν να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» βάθους αρκετών χιλιομέτρων κατά μήκος της συγκεκριμένης περιοχής. Η πρόσφατη αυτή αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από άλλη πηγή, πλην όμως υπάρχει το προφανές κίνητρο για κάτι τέτοιο αφενός μεν, κι αφετέρου δε με την ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες στον δυτικό κόσμο και διεθνώς να κατακλύζεται από την πανδημία COVD-19, κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε στην Τουρκία έναν μανδύα χαμηλής δημοσιότητας και κατ’ επέκταση διεθνών αντιδράσεων.

Πτήση και διάστημα

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0