Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι συμβαίνει με τις προσταστευτικές μάσκες στη Γαλλία;

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Τι συμβαίνει με τις προσταστευτικές μάσκες στη Γαλλία;

Η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει κρίσιμη, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται. Επιπρόσθετη ανησυχία προκαλούν τα γηροκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα ασκείται κριτική για το θέμα της επάρκειας μασκών.


Frankreich | Coronavirus in Paris (picture-alliance/NurPhoto/J. Gilles)

Με 471 θανάτους χθες, που είναι κάτι λιγότεροι από τους 509 προχθές, η Γαλλία έφθασε στους 4.503 νεκρούς. Πρόκειται για μια αύξηση της θνησιμότητας κατά 19% σε σχέση με την εβδομάδα 23-28 Μαρτίου. Στις 26.246 υπολογίζονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6.489 είναι διασωληνωμένοι.

Για πρώτη φορά δόθηκαν επίσης και τα στοιχεία από τα γηροκομεία όπου οι θάνατοι από την αρχή της κρίσης έφθασαν στους 884 νεκρούς. Η σκληρή πραγματικότητα μεταφράζεται με συμφόρηση στα γραφεία κηδειών και συνέπεια να επιταχθεί από χθες, στη μεγάλη διεθνή αγορά φρέσκων προϊόντων Ρενζίς (Rungis ) κτίριο με ψύξη, για την υποδοχή των νεκρών, εν αναμονή ενταφιασμού ή καύσης.


Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ επαναλαμβάνει τις συστάσεις του ΠΟΥ

 

Εν τω μεταξύ έχει φουντώσει η πολεμική γύρω από τις αρχικές κυβερνητικές δηλώσεις για τις μάσκες, σύμφωνα με τις οποίες δεν εθεωρούντο απαραίτητες για το πλατύ κοινό. Ήταν λόγω άγνοιας ή έγιναν εσκεμμένα για να καλυφθεί η έλλειψη;

Απαντώντας ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ καλύφθηκε πίσω από τις αρχικές υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Υποσχέθηκε παράλληλα την αύξηση παραγωγής χειρουργικών μασκών από γαλλικές εταιρείες που συμμετέχουν στην προσπάθεια, κατά 10 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα. Πρόσθεσε την επιπλέον παραγωγή 5 εκατομ. μασκών τρίτης κατηγορίας για να μοιρασθούν στους εργαζόμενους γενικά.

Η χαλάρωση των μέτρων, που είναι χωρίς ημερομηνία έναρξης για την ώρα, θα γίνει σταδιακά αφού προηγηθούν διαγνωστικά τεστ για τον ιό ή για τα αντισώματα όσων έχουν ήδη προσληφθεί.

Oλυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Deutsche Welle

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0