Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να επαναπροσλάβει έγκυο πρώην συνεργάτιδά του

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να επαναπροσλάβει έγκυο πρώην συνεργάτιδά του

Άρης Χατζηγεωργίου

 

 

Ο βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να εφαρμόσει δικαστική απόφαση

Αρνείται να εφαρμόσει δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει έγκυο πρώην συνεργάτιδά του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ βουλευτής που διετέλεσε και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει έως το τέλος τη διαμάχη με την πρώην συνεργάτιδά του και να μην την επαναφέρει στο γραφείο του, καθώς έχει καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή που το δικαστήριο εξέδωσε στις 20 Ιουλίου 2020.

Το θέμα έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πάνω από έναν μήνα, καθώς σειρά δημοσιευμάτων αναφέρονταν στο ιστορικό της υπόθεσης, βάσει του οποίου ο βουλευτής απέλυσε στις 9 Μαρτίου 2020 τη συνεργάτιδα με την οποία είχε συνάψει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019. Απεδείχθη όμως εκ των υστέρων ότι η συνεργάτης ήταν τον Μάρτιο ήδη έγκυος – γεγονός που την προστατεύει από τέτοιου είδους εργασιακές μεταβολές. Παρά ταύτα, ο βουλευτής αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει καθώς είχε ήδη καλύψει την θέση με άλλο πρόσωπο.

Οταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου, ο βουλευτής προσέφυγε δικαστικά και πέτυχε απόφαση που απαγορεύει στην πλευρά της εγκύου να αναφέρεται σε εκείνον ονομαστικά και να τον καταγγέλlει δημοσίως. Η έγκυος όμως, από την πλευρά της προσέφυγε επίσης με ασφαλιστικά μέτρα και στις 20 Ιουλίου πέτυχε προσωρινή διαταγή που επιβάλλει την επαναπρόσληψή της.

Το θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προκάλεσε παρεμβάσεις και από άλλες πλευρές. Οπως δήλωσε στο ethnos.gr, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. «Κάναμε παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής και του ζητήσαμε να μεριμνήσει για την έγκυο υπάλληλο καθώς πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που την δικαιώνει», δηλώνει ο βουλευτής Καραθανασόπουλος: «Ο Πρόεδρος μάς είπε ότι ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να την επαναπροσλάβει είτε πληρώνοντάς την από την τσέπη του είτε αλλάζοντας την υπάλληλο που έχει τώρα ως συνεργάτη. Μας είπε, μάλιστα, ότι θα παρέμβει σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Βασίλης Κόκκαλης με τον οποίο επικοινώνησε το ethnos.gr, μας ζήτησε να περιμένουμε την έκβαση της δίκης επί της αίτησης ανάκλησης που ο ίδιος υπέβαλε και θα εκδικαστεί στις 7 Αυγούστου και μίλησε για «νομικό αδιέξοδο» καθώς θα πρέπει να απολύσει την άλλη υπάλληλο για να επαναπροσλάβει την έγκυο.

«Το αδιέξοδο το δημιούργησε η δική του απόφαση να την απολύσει», σχολιάζει ο Νίκος Καραθανσόπουλος: «Τα ασφαλιστικά μέτρα την δικαίωσαν. Εάν η αίτηση ανάκλησης γίνει δεκτή είναι άλλο θέμα αλλά εκείνος είναι υποχρεωμένος έως τότε να την επαναπροσλάβει». Ο βουλευτής του ΚΚΕ μας ενημέρωσε επίσης ότι η έγκυος εργαζόμενη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες καθημερινά προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία στο γραφείο Β.Κόκκαλη στη Βουλή, αλλά δεν της επιτρέπεται η είσοδος.

ΕΘΝΟΣ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τσίπρας: Ιδρύει Ινστιτούτο και περιμένει…

04 Δεκεμβρίου 2023, 20:19
 – Τι λέει για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ     Αντώνης Καρακούσης Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η ...

Θεσσαλονίκη: Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν μεταλλικές βέργες μισού τόνου από το εργοτάξιο του Fly Over

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:39
Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω   Photo: Pixabay.com  Μεταλλικές βέργες, συνολικού βάρους πεντακοσίων κιλών, αποπειράθηκαν να κλέψουν ...

Βουτιά της θερμοκρασίας ως 7 βαθμούς με ισχυρές βροχές

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:26
Καιρός – meteo  – Δύσκολη μέρα η Τρίτη   Photo: Pixabay.com Επιδεινώνεται ο καιρός αύριο Τρίτη (5.12.2023) και ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0