Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κορωναϊός : Αναστολή στην έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω ανεπιθύμητης παρενέργειας

Αρχική | Υγεία | Κορωναϊός : Αναστολή στην έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω ανεπιθύμητης παρενέργειας

Η εταιρεία AstraZeneca Plc προχώρησε στην προσωρινή αναστολή της έρευνας για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του κοροναϊού εξαιτίας ανεπιθύμητης παρενέργειας που εμφανίστηκε σε άτομο που συμμετείχε στις δοκιμές.

 

 

«Επανεξέταση δεδομένων»

«Tυπική διαδικασία επανελέγχου προκάλεσε διακοπή εμβολιασμού για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας δοκιμάζεται εμβόλιο κατά της covid-19 που αναπτύσσεται από ερευνητές της AstraZeneca Plc και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αναφέρθηκε το συμβάν.

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικό αλλά έγινε γνωστό ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του εθελοντή στον οποίο εμφανίστηκαν οι παρενέργειες και πως ο ίδιος πρόκειται να αναρρώσει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stat News, που ειδικεύεται σε ιατρικά θέματα.


Και τις υπόλοιπες δοκιμές

Η αναβολή της διαδικασίας έχει επηρεάσει και τις υπόλοιπες δοκιμές εμβολίων της εταιρείας αλλά και κλινικές δοκιμές άλλων εταιρειών που ελέγχουν τυχόν παρόμοιες παρενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε την παύση των δοκιμών ως «δράση ρουτίνας η οποία πρέπει να αναληφθεί όταν διαπιστώνεται δυνητικά ανεξήγητη ασθένεια σε μια από τις δοκιμές που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι η εταιρεία «εργάζεται για να επισπεύσει τον επανέλεγχο αυτού του μεμονωμένου συμβάντος και να ελαχιστοποιήσει τυχόν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δοκιμής».

in.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0