Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Κυνηγώντας» εκ νέου τον Ανδρέα Γεωργίου - Του Διονύση Γουσέτη

Αρχική | Απόψεις | «Κυνηγώντας» εκ νέου τον Ανδρέα Γεωργίου - Του Διονύση Γουσέτη
image

Η φετινή χρονιά συνεχίζει μια δεκαετή παράδοση κυνηγιού του ανθρώπου που αποκατέστησε διεθνώς το στατιστικό κύρος της χώρας. Τον περασμένο μήνα απορρίφθηκε η έφεσή του. Ετσι, ο Ανδρέας Γεωργίου παραμένει καταδικασμένος για «δυσφήμηση». Καταδικασμένος δηλαδή επειδή είπε την αλήθεια, αλλά δεν έπρεπε να την πει για να μη θίξει «υπολήψεις». Καταδικασμένος επειδή επανέλαβε τη Eurostat και το Ευρωκοινοβούλιο, που χαρακτήρισαν «απάτες» και «λαθροχειρίες» τα στατιστικά στοιχεία που τους σερβίριζε η προηγούμενη ελληνική στατιστική υπηρεσία. Καταδικασμένος ο Γεωργίου που τους δυσφήμησε, αλλά καμία καταδίκη, ούτε καν δίκη, για τις αποδεδειγμένες «απάτες» και «λαθροχειρίες» των δυσφημισθέντων. Μετά την καταδίκη του, απομένει στον Γεωργίου μόνο η αναίρεση στον Αρειο Πάγο. Στην καλή περίπτωση, αν γίνει δεκτή, η υπόθεση επιστρέφεται να ξαναδικαστεί στο Εφετείο. Οπότε οι κυνηγετικές σεζόν συνεχίζονται για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Στην κακή περίπτωση, ο Γεωργίου μένει τελεσίδικα με τη ρετσινιά του ενόχου.

 Αυτά τα υποβάθμισαν τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά δεν περνούν απαρατήρητα στον διεθνή χώρο. Για πολλοστή φορά στηλίτευσαν και φέτος τη χώρα μας η Αμερικανική Στατιστική Ενωση, το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο, η Διεθνής Ενωση για τις Επίσημες Στατιστικές, η Sueddeutsche Zeitung κ.ά.

 Οι δικαστές οφείλουν να δικάζουν σύμφωνα με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Ποιος όμως το καθορίζει αυτό; Στην περίπτωση, το καθόρισαν εξαρχής ομόφωνα τα δύο μεγάλα κόμματα. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι «διόρισαν διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ έναν άνθρωπο του ΔΝΤ ο οποίος διόγκωσε το έλλειμμα προκειμένου η χώρα μας… να γίνει και με τη βούλα πειραματόζωο». Και τον Μάρτιο του 2012 η Ν.Δ. χαρακτήριζε το πόρισμα κοινοβουλευτικής επιτροπής που δικαίωνε τον κ. Γεωργίου «πρόκληση για τους Ελληνες που απαιτούν και δικαιούνται την αλήθεια». Ακολούθησε πλήθος φωνών στελεχών των δύο κομμάτων, που ενίσχυσε τις φωνές των ηγεσιών. Πρόκειται για έγκλημα που περιμένει την τιμωρία.

 Υστερα από τον ορυμαγδό τέτοιων δηλώσεων, η σιωπή στο όνομα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης καταντάει συνενοχή. Η κυβέρνηση οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Γεωργίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και να του ζητήσει συγγνώμη για το κυνήγι του. Αγνοώντας εσωκομματικές δυσαρέσκειες και απειλές.

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια άλλη ματιά για το μήνυμα των Ευρωεκλογών - Του Χρήστου Μπουσιούτα

20 Ιουνίου 2024, 18:18
Μπαμπά τι σημαίνει ανασχηματισμός; Ανασχηματισμός παιδί μου σημαίνει να στάζει η σκεπή του σπιτιού μας ...

Ποιος θυμάται την Ασπασία;

19 Απριλίου 2024, 21:50
«Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε ...

Πόσες «Χαλκίδες» αντέχουμε; - Της Ρέας Βιτάλη

24 Μαϊου 2024, 21:42
  Σίγουρα είναι μια, έστω στιγμιαία, χαρά η σύλληψη των εφοριακών. Ενα «Μπράβο» εκ ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0