Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η αξιοποίηση της πανδημίας με το πνεύμα του …λύκου - Του Γιώργη Μασσαβέτα

Αρχική | Απόψεις | Η αξιοποίηση της πανδημίας με το πνεύμα του …λύκου - Του Γιώργη Μασσαβέτα

Καθόλου πρωτότυπα δεν είναι όσα εξέφρασε το ανερχόμενο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Έφη Αχτσίογλου, για το πώς το κόμμα της πρέπει να εκμεταλλευθεί τα «ρήγματα» που προκαλεί στην κοινωνία και στο «σύστημα» η συμφορά της πανδημίας. Αείποτε συνέβαινε αυτό. Σε κάθε συμφορά που κτυπούσε μια χώρα, μια κοινωνία, υπήρχαν δυο «απαντήσεις», ως στάση ζωής, είτε μεμονωμένων ανθρώπων, είτε ομάδων. Από την μια ήταν εκείνοι που αισθάνονταν την υποχρέωση να λειτουργήσουν ως άνθρωποι με αλληλεγγύη, με πνεύμα ανθρωπιάς. Και από την άλλη εκείνοι που «άρπαζαν την ευκαιρία» προκειμένου να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία των άλλων. Όπως οι μαυραγορίτες της κατοχής. Όπως εκείνοι που καρπωθήκαν τις περιουσίες των διωγμένων Ελλήνων της Πόλης, μετά τα «Σεπτεμβριανά», ή τις περιουσίες των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης μετά το Ολοκαύτωμα. Όπως οι τράπεζες που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων, που καταστράφηκαν με την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 αλλά, στην περίπτωση της χώρας μας, συνεχίζεται έως σήμερα.

 Είναι μια διαχρονική πραγματικότητα την οποία ο λαός την περιγραφεί με την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Μόνο που ο λαός, στην θέση του «λύκου», βάζει συνήθως παλιανθρώπους, αδίστακτα καθάρματα. Το πρωτότυπο που αποκαλύπτει η περίπτωση της κ. Αχτσίογλου, είναι ότι στην θέση του «λύκου» τοποθετεί ένα κόμμα. Και τι κόμμα. Υποτίθεται «λαϊκό». Αντιγράφω από όσα είπε σε κομματικό ακροατήριο:

 «Η κανονικότητα, στην πραγματικότητα, δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό. Και αν δείτε, ο ατομικισμός -γι’ αυτό και η κυβέρνηση επενδύει πάρα πολύ στην ατομική ευθύνη όλο αυτόν τον καιρό, είναι πολύ οργανωμένη αυτή η προσέγγιση που κάνει-, η ατομικότητα περισσότερο βοηθά την αντι-πολιτική και βοηθά τελικά,  ουσιαστικά, την Άκρα Δεξιά στο αφήγημά της»

 Όλοι αγωνιούμε για το πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή, στην καθημερινότητα μας. Αλλά κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτή την προσδοκία ως …δεξιό ατομισμό. Δηλαδή φιλοτομαρισμό. Ενώ το «κοινωνικώς ορθό», το «προοδευτικό» είναι, κατά τα μυαλά τους, να έχουμε …μη κανονικότητα, να έχουμε αποτυχία στην μάχη των εμβολίων και των μέτρων, ώστε να έχει η «Αριστερά» την «ευκαιρία» να επανέλθει στην εξουσία. Διο και οι συνεχείς δηλώσεις ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει και στα εμβόλια και σε όλα.

 Χειροκροτήστε τους.

Ο Χρόνος

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...

Μια άλλη ματιά για το μήνυμα των Ευρωεκλογών - Του Χρήστου Μπουσιούτα

20 Ιουνίου 2024, 18:18
Μπαμπά τι σημαίνει ανασχηματισμός; Ανασχηματισμός παιδί μου σημαίνει να στάζει η σκεπή του σπιτιού μας ...

Ποιος θυμάται την Ασπασία;

19 Απριλίου 2024, 21:50
«Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0