Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Αντιπετσωμένα» ΜΜΕ - Του Πάσχου Μανδραβέλη

Αρχική | Απόψεις | «Αντιπετσωμένα» ΜΜΕ - Του Πάσχου Μανδραβέλη
image

«Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν», τιτλοφορούσε το δεύτερο θέμα της πρώτης σελίδας η χθεσινή «Καθημερινή» (29.6.2021). Μονόστηλο, ήτοι έκτη στη σειρά, είχαν την είδηση στο πρωτοσέλιδο «Τα Νέα»: «Πινακοθήκη. Βρέθηκαν δύο κλεμμένοι πίνακες». Η «Αυγή» δεν είχε τίποτε στην πρώτη σελίδα (μόνο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατακραυγή για το μπλόκο στα προσφυγόπουλα»), ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε στη βάση του πρωτοσέλιδου «Βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της πινακοθήκης».

 «Βρέθηκαν», λοιπόν, οι κλεμμένοι πίνακες; Κάποιος σκόνταψε πάνω σε έναν Πικάσο κι έναν Μοντριάν; Η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε τίποτε για να λυθεί ο εννιάχρονος γρίφος; Μήπως το τμήμα «απολεσθέντων αντικειμένων» παρέλαβε τα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης; Βεβαίως, στα κείμενα των εφημερίδων διαβάζουμε και άλλα. «Μετά από συνδυαστική μελέτη των στοιχείων το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε ημεδαπό για την κλοπή δύο έργων ανεκτίμητης αξίας. Ο 49χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην κλοπή και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έκρυβε τους δύο πίνακες».

 Δεν τα αναφέρουμε όλα αυτά για να ευλογήσουμε την ΕΛ.ΑΣ. που, έπειτα από εννιά χρόνια και τρεις κυβερνήσεις, έκανε –επιτέλους!– τη δουλειά της. Ούτε για να ψέξουμε τα (κατά ΣΥΡΙΖΑ, «συστημικά») ΜΜΕ, τα οποία (σύμφωνα με την ίδια λάσπη) πήραν ένα σκασμό λεφτά από τη διαβόητη «λίστα Πέτσα» για να προβάλουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Είναι γνωστό σε όλους που γνωρίζουν ανάγνωση και έχουν διαβάσει δυο κείμενα στη ζωή τους ότι οι τίτλοι πάντα παραλείπουν πολλά, ενώ οι περισσότερες πτυχές της είδησης γράφονται ολοκληρωμένες μέσα στο κείμενο.

 Τα αναφέρουμε διότι πριν από μερικούς μήνες στήθηκε ολόκληρο προπαγανδιστικό πανηγύρι κατά των ΜΜΕ με βάση πάλι μόνο τους τίτλους. Τότε η πρώτη είδηση, όπως δημοσιεύθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο και κατόπιν σε όλα τα ενημερωτικά sites, ήταν ότι «σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης…». Οι τίτλοι φυσικά ήταν και πάλι λειψοί: «Επίθεση 30 ατόμων σε αστυνομικούς» (7.3.2021).

Χρησιμοποιώντας μόνο τους τίτλους και αποσιωπώντας το γεγονός ότι η είδηση μεταδόθηκε με τον δεοντολογικώς ορθότατο τρόπο (η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε, τα ΜΜΕ το μετέδωσαν αναφέροντας την πηγή) η «Αυγή» διαπίστωσε «Οργιο παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ» (7.3.2021). Ακολούθησε ο γνωστός χορός των κομματικών τρολ, που αναπαρήγαγαν τη λάσπη, και συνακολούθως των χρήσιμων ηλιθίων οι οποίοι αναπαράγουν τα τρολ. Κατέληξαν τελικώς στο συμπέρασμα ότι τα «πετσωμένα ΜΜΕ» κρύβουν ειδήσεις επειδή είναι πληρωμένα. Τώρα, όμως, που τα ΜΜΕ κρύβουν (στους τίτλους) την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., τι είναι; «Αντιπετσωμένα»;

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ποιος θυμάται την Ασπασία;

19 Απριλίου 2024, 21:50
«Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε ...

Πόσες «Χαλκίδες» αντέχουμε; - Της Ρέας Βιτάλη

24 Μαϊου 2024, 21:42
  Σίγουρα είναι μια, έστω στιγμιαία, χαρά η σύλληψη των εφοριακών. Ενα «Μπράβο» εκ ...

Οι παραδοξότητες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ - Του Χρήστου Μπουσιούτα

30 Απριλίου 2024, 22:49
Είναι γεγονός ότι θύματα πολιτικών τσαρλατάνων έχουμε πέσει αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0