Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα» - Προαναγγελία από Αρκουμανέα

Αρχική | Υγεία | «Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα σήμερα» - Προαναγγελία από Αρκουμανέα

 Προαναγγελία νέας «έκρηξης» από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ: 

 

 

AP Photo/Petros Giannakouris

Την πρόβλεψη ότι τα σημερινά κρούσματα θα κυμαίνονται κοντά στις 3.000 έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

 Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία καθώς κινούνται στους ρυθμούς του χειμώνα.

 Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

 Όσο πιο νεαρά είναι τα κρούσματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να πειστούν και οι δύσπιστοι.

 Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ έρχεται να προστεθεί στις προειδοποιήσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες.

 Ειδικότερα, την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Προειδοποίηση για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, αν δεν παρθούν μέτρα, απηύθυνε εξάλλου σήμερα και η καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

 Όπως φάνηκε και από το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού, η χώρα κινείται πλέον στους ρυθμούς της μετάλλαξης Δέλτα και η ανάγκη για επιπλέον μέτρα κρίνεται επιβεβλημένη.

 Τα φώτα σήμερα στρέφονται στην εξειδίκευση των μέτρων που θα γίνει από τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στις 12.30 το μεσημέρι στο στρατηγείο της οδού Αριστοτέλους. Πρωτίστως αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί το «ποινολόγιο» που θα ισχύσει για τους υγειονομικούς στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με την υποχρεωτικότητα που θα ενεργοποιηθεί από την 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

 Κατά ορισμένες πληροφορίες δεν αποκλείεται να έχει μια διαβάθμιση και θα προβλέπει από τη μετάθεση σε μη – μαχιμο πόστο έως και την αναστολή εργασίας, που ισοδυναμεί με άδεια άνευ αποδοχών, όπως και για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.

 CNN.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0