Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αυτές οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν το σπίτι του Υπουργού Κ. Σκρέκα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αυτές οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν το σπίτι του Υπουργού Κ. Σκρέκα

Στέλιος Πουρνής*

 

Τα Ellinika Ηoaxes είναι μέλος του International Fact-Checking Network Το σήμα αυτό αποδεικνύει ότι τα ellinikahoaxes.gr ελέγχθηκαν και είναι σύμφωνα με τις αρχές του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις.

 

Ισχυρισμός:

Το σπίτι του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ήταν το μοναδικό που έμεινε άθικτο από την πυρκαγιά που έπληξε τη Βαρυμπόμπη στην Αττική γιατί υπήρχε πυροσβεστικό όχημα εκεί.

 

Συμπέρασμα:

Το οίκημα που απεικονίζεται στις υπό εξέταση φωτογραφίες ουδεμία σχέση έχει με το σπίτι του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι.

 

 Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με χρήστες, απεικονίζουν το μοναδικό σπίτι που έμεινε άθικτο από την πυρκαγιά που έπληξε τη Βαρυμπόμπη στην Αττική γιατί υπήρχε πυροσβεστικό όχημα εκεί. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τον ισχυρισμό ότι το εν λόγω οίκημα ανήκει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Ωστόσο οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς. Ας δούμε τι ισχύει.

 

 Τι ισχύει

Σε δημοσίευσή του στην πλατφόρμα του Facebook ο υπουργός έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες του σπιτιού του, στο Κρυονέρι. Από αυτές καθίσταται σαφές πως το οίκημα το οποίο εντοπίζεται στις επίμαχες φωτογραφίες ουδεμία σχέση έχει με το δικό του, στο Κρυονέρι Αττικής.

 

Δύο διαφορετικά σπίτια


Μέσω γεωεντοπισμού βρήκαμε το σπίτι του Υπουργού στο Κρυονέρι (δεξιά φωτογραφία). Ωστόσο, στο οικόπεδο του κτίσματος, δεν υπάρχει ούτε πισίνα αλλά ούτε και γήπεδο τένις. Επίσης, η οικία του κ. Σκρέκα περιβάλλεται από άλλα κτίσματα, τα οποία δεν υπάρχουν στην αριστερή φωτογραφία.

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο, εντοπίσαμε το σπίτι με την πισίνα, το οποίο παρουσιάζεται από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως οίκημα του Υπουργού. Πρόκειται για κτήριο που βρίσκεται πλησίον του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης επί της οδού Τατοΐου. [πηγή]

 

 

Τέλος, κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε λήψη ενός πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο, σύμφωνα με χρήστες, βρισκόταν στην αυλή του Υπουργού (αριστερή φωτογραφία). Ωστόσο στην εικόνα με το πυροσβεστικό όχημα δεν υπάρχουν τα γειτονικά κτίσματα (1 και 2 αριστερή φωτογραφία) που υπάρχουν στην οικία του Υπουργού.

 

 Συμπέρασμα

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία καθίσταται σαφές πως το σπίτι που απεικονίζεται στις υπό εξέταση φωτογραφίες, ουδεμία σχέση έχει με το οίκημα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα στο Κρυονέρι Αττικής.

 

*Στέλιος Πουρνής

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες στο ellinika hoaxes

ellinikahoaxes.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νέα αυστηρά μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία: Ποινές χωρίς αναστολή, σύντομες δίκες, βραχιολάκι

20 Ιουνίου 2024, 12:38
  - Όλες οι αλλαγές   Φωτό: Pixabay.com Νέα σοβαρότατα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής ...

Συνελήφθησαν 5 δράστες για την άγρια επίθεση στους δύο εθελοντές στην Πάρνηθα

21 Ιουνίου 2024, 12:56
- Πρόκειται για νεαρούς 22 και 23 ετών –Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ...

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε γη και αέρα

09 Ιουλίου 2024, 16:28
Σε εξέλιξη αλλά με βελτιωμένη εικόνα βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0