Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κορωνοϊός Ολλανδία: Τρίτη δόση για όλους και μάσκες ξανά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Κορωνοϊός Ολλανδία: Τρίτη δόση για όλους και μάσκες ξανά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Μαρκ Ρούτε


Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα εάν θα συστήσουν ενισχυτικές δόσεις κατά της COVID-19 για ενήλικες, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει νέο πακέτο περιορισμών εν μέσω αύξησης των νέων κρουσμάτων.

 Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 ώρα Ελλάδας.

 Τα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν την εκ νέου χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους, ενίσχυση του μέτρου της τηλεργασίας και ευρύτερη υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια.

Ενώ το 84% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί, τα νέα κρούσματα αυξάνονται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση έδωσε τέλος στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

 Έως χθες, οι νέες μολύνσεις ήταν αυξημένες κατά 45% σε εβδομαδιαία βάση και γρήγορα πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα που προηγουμένως καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2021, καθώς και τον Δεκέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020.

 Η πίεση στα νοσοκομεία προκαλεί άμεση ανησυχία, καθώς πολλά περιορίζουν τις κανονικές νοσηλείες για να φροντίζουν νέο κύμα ασθενών με COVID-19. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) της χώρας εκτιμά ότι τα τρία τέταρτα αυτών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τον ιό είναι ανεμβολίαστοι.

 Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο μήνα, περίπου το 53% λένε ότι ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το 44% λένε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της RIVM. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Υγείας της χώρας είπε ότι το βασικό συμβουλευτικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16.00 ώρα Ελλάδας για το εάν θα συστήσει ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενηλίκους.

Το συμβούλιο συνέστησε τον Σεπτέμβριο ενισχυτικές δόσεις για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υψηλότερου κινδύνου. Είχε ανακοινώσει τότε ότι η χορήγηση μιας πρώτης δόσης σε ανεμβολίαστους είναι σημαντικότερη προτεραιότητα σε σχέση με μια ενισχυτική δόση για τους εμβολιασμένους.

Πρώτο Θέμα

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αθώα θύματα στη βία των συμμοριών στη Σουηδία

23 Νοεμβρίου 2023, 14:32
 Οι συμμορίτες των διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων πλέον σκοτώνουν και αθώους πολίτες μέσα στα σπίτια ...

Παλαιστίνιος αξιωματούχος: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει συνολικά 300 κρατούμενους και η Χαμάς 100 ομήρους

22 Νοεμβρίου 2023, 17:55
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα το Ισραήλ και η Χαμάς για την απελευθέρωση ...

Τι βρήκαν οι κομάντος του Iσραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

16 Νοεμβρίου 2023, 14:37
Η εισβολή τους στους θαλάμους και τα τανκς έξω από τη μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0