Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κοντονής: Η αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Ένας ιδιότυπος νεοσταλινισμός

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κοντονής: Η αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Ένας ιδιότυπος νεοσταλινισμός

Αφορμή για τη νέα επίθεση του διαγραφέντος από τον Αλέξη Τσίπρα πρώην βουλευτή και υπουργού, τα όσα καταμαρτυρεί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κοτζιάς. «Ιδιότυπος νεοσταλινισμός» από αυτούς που «επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς» 


Μύδρους κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει εκ νέου, με άρθρο του στο dikastiko.gr,  ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας λόγο για κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας «στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία» και για «δράκα τακτικιστών», οι οποίοι δυστυχώς σήμερα επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς».

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση Κοντονή, όσα καταμαρτυρεί ο Νίκος Κοτζιάς (διά των συνηγόρων του /δείτε την ανάρτηση κάτω) για τον πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στη γνωστή δικαστική του κόντρα με τον πρώην υπουργό Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με σκοπό όπως καταγγέλλει, «να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή. Να αμαυρώσουν το έργο μου ως υπουργό Εξωτερικών και ως στέλεχος της Αριστεράς».

Στη δήλωση των συνηγόρων του κ. Κοτζιά αίσθηση –μεταξύ άλλων– προκαλεί ο ακόλουθος ισχυρισμός: Από τη μελέτη της δικογραφίας, αποκαλύπτεται, επίσης, ότι στις 19.4.2019 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, έδωσε εντολή να σταλούν -και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθούν πολιτικά- με «απόρρητη επιστολή» του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κείμενα που κατάθεσε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, αν και τα είχε ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Κείμενα που τα επικαλούνταν ο Π. Καμμένος ως απόδειξη ότι τάχα ο εντολέας μας ήταν επικεφαλής «συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος».   


Στόχος η πολιτική δυσφήμηση και απαξίωση των «ενοχλητικών»

«Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν. Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις “υπηρεσίες” τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη», υπογραμμίζει με τη σειρά του ο Σταύρος Κοντονής και προσθέτει: «Η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν. Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής “υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια “εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο “ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση».

«Στην προέκτασή της», συμπληρώνει ο κ. Κοντονής σε μία ακόμη αιχμή για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στην Κουμουνδούρου, «η πρακτική αυτή διασταυρώνεται με τα κίτρινα δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων, αλλά και την προπαγάνδα του κομματικού Τύπου».

«Η κατάσταση, η οποία έχει πλήρως και απολύτως διασαφηνιστεί, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των πρακτικών που ακολουθούνταν και ακολουθούνται. Κυρίως δεν αφήνει κανέναν, τουλάχιστον απ’ όσους και όσες συγκροτούν σήμερα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν ευρεία εννοία, να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε. Αν μάλιστα η πρακτική αυτή συνδυαστεί με τα γνωστά φληναφήματα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλων παρόμοιων, γίνεται αντιληπτό ότι ένας ιδιότυπος νεοσταλινισμός διαμορφώνει ως ιδεολογικό περίβλημα και ως πρακτική, μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον πολιτικό χώρο που προέκυψε από το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ», καταλήγει με νόημα στη σχετική αναφορά του ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα που διεγράφη (εδώ) από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2020.

Η αντιπαράθεση Κοτζιά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εν τω μεταξύ και συνέχεια, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να επιτίθεται ευθέως –κατονομάζοντάς τον– στον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατηγορώντας τον ότι απαγόρευσε σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τον ίδιο (τον Νίκο Κοτζιά) ως ομιλητή.

Στην ίδια ανάρτησή του, ο κ. Κοτζιάς  καταγγέλλει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ότι υπονόμευσε τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου της δημοκρατικής παράταξης για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος», τονίζει ο Νίκος Κοτζιάς, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.


Το tweet του κυρίου Κοτζιά: 

Όταν αντι για κοινες δράσεις καποιοι προωθούν τις απαγορεύσεις και την λογοκρισία

 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο-κατηγορώ κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σταύρο Κοντονή:

Η πρόσφατη δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Κοτζιά και η έντονα φορτισμένη προσωπική τοποθέτηση του ιδίου «προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή» αποτελεί όνειδος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει μια κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας που είχε επικαθήσει στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία.

Η δήλωση των συνηγόρων του Ν. Κοτζιά αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, γιατί σ’ αυτήν διαλαμβάνονται όχι μόνο στοιχεία και γεγονότα, αλλά επιπροσθέτως κατονομάζονται πρόσωπα τα οποία λειτούργησαν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρεθεί ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών στο μέσον μιας δικαστικής περιδίνησης.

Όταν μετά την προ έτους διαγραφή μου, εξ αιτίας των όσων δημοσιοποίησα για τη μεθόδευση ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα τέσσερις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, υποστήριξα ότι «οι ανάξιες ηγεσίες γίνονται αδίστακτες» (ΤΑ ΝΕΑ 17.10.2020) ήμουν σίγουρος, ότι η διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας επιφύλασσε νέα «κατορθώματα».

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν. Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις «υπηρεσίες» τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη.

Ακροθιγώς αναφέρω, ότι η υπόθεση αφορούσε σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών με ιδιώτη, για τη συγκρότηση φακέλου αλλοδαπού, ο οποίος ζητούσε την έκδοση βίζας από το κατά τόπους ελληνικό προξενείο, το οποίο τελικώς θα ήλεγχε τα δικαιολογητικά και τελικά θα έκανε δεκτό ή θα απέρριπτε το αίτημα.

Σημειωτέον ότι από τη σύμβαση αυτή δεν προέκυπτε καμία οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο, το οποίο επιπροσθέτως θα απέφευγε τη γραφειοκρατική διαδικασία της συλλογής εγγράφου του αλλοδαπού πολίτη. Αντιθέτως ο ιδιώτης θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει υπέρ του ελληνικού δημοσίου το 10% των εισπραχθέντων χρημάτων.

Είναι εντυπωσιακό ότι η παραπάνω διαδικασία, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί συνήθης, περιεβλήθη το μανδύα οικονομικού σκανδάλου και με πρωτοβουλία κυβερνητική απεστάλη στην εισαγγελία διαφθοράς, η οποία επί έντεκα μήνες διερευνούσε την υπόθεση!!!

Η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν. Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής «υλικού» στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια «εντοπισμού» αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο «ενοχλητικοί» για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση.

Στην προέκτασή της η πρακτική αυτή διασταυρώνεται με τα κίτρινα δημοσιεύματα περιθωριακών εντύπων, αλλά και την προπαγάνδα του κομματικού Τύπου, στενού ή ευρύτερου, που αναλαμβάνουν κάθε φορά να δολοφονούν χαρακτήρες και να καταστρέφουν ζωές, όπως εύγλωττα αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια δράκα τακτικιστών, οι οποίοι δυστυχώς σήμερα επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς, όταν κατά την κυβερνητική περίοδο προσελάμβαναν «προς αξιοποίηση» ότι πιο σκοτεινό και απαξιωμένο είχε «ανθίσει» την περίοδο του δικομματισμού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αν τα προαναφερόμενα ακόμη και μέχρι τον Απρίλιο τ.ε. δεν ήταν απολύτως σαφή, σήμερα η κατάσταση η οποία έχει πλήρως και απολύτως διασαφηνιστεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των πρακτικών που ακολουθούνταν και ακολουθούνται. Κυρίως δεν αφήνει κανέναν, τουλάχιστον απ’ όσους και όσες συγκροτούν σήμερα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν ευρεία εννοία, να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε.

Αν μάλιστα η πρακτική αυτή συνδυαστεί με τα γνωστά φληναφήματα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλων παρόμοιων, γίνεται αντιληπτό ότι ένας ιδιότυπος νεοσταλινισμός διαμορφώνει ως ιδεολογικό περίβλημα και ως πρακτική, μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον πολιτικό χώρο που προέκυψε από το ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Μετά ταύτα το να επιχειρηματολογήσει κάποιος, ότι η τακτική αυτή κινείται εκτός ιδεολογικού και πολιτικού πλαισίου της στρατηγικής του «δημοκρατικού δρόμου» είναι μάλλον απλή πολυτέλεια. 

Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τσίπρας: Ιδρύει Ινστιτούτο και περιμένει…

04 Δεκεμβρίου 2023, 20:19
 – Τι λέει για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ     Αντώνης Καρακούσης Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η ...

Θεσσαλονίκη: Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν μεταλλικές βέργες μισού τόνου από το εργοτάξιο του Fly Over

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:39
Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω   Photo: Pixabay.com  Μεταλλικές βέργες, συνολικού βάρους πεντακοσίων κιλών, αποπειράθηκαν να κλέψουν ...

Βουτιά της θερμοκρασίας ως 7 βαθμούς με ισχυρές βροχές

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:26
Καιρός – meteo  – Δύσκολη μέρα η Τρίτη   Photo: Pixabay.com Επιδεινώνεται ο καιρός αύριο Τρίτη (5.12.2023) και ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0