Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χάπι και από τη Pfizer κατά του κορονοϊού: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

Αρχική | Υγεία | Χάπι και από τη Pfizer κατά του κορονοϊού: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

Μετά τη Merck, που ήδη πήρε έγκριση από τη Βρετανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το δικό της χάπι κατά της Covid-19 μειώνει 89% τις νοσηλείες και τους θανάτους. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι εντυπωσιακά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοινώθηκαν: ο κίνδυνος βαριάς νόσησης και θανάτου ανθρώπων που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου μειώθηκε κατά 89%!

 Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα (05.11.2021) ότι άμεσα θα καταθέσει αίτημα στις αμερικανικές αρχές για επείγουσα έγκριση του νέου σκευάσματός της κατά του κορονοϊού. Δεδομένων των όσων ανακοινώθηκαν, το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζει το Bloomberg. Μόλις κατατεθεί ο φάκελος στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν ανάλογες αιτήσεις και σε άλλες αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

 Είναι το δεύτερο χάπι κατά της Covid-19 που δημιουργούν ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα δυο σκευάσματα θα χορηγούνται σε ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας. Σημειώνεται ότι ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ότι το χάπι της εταιρίας κατά του κορονοϊού θα ήταν έτοιμο μέσα στο 2021.   

 Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer έγιναν σε 1.219 ενήλικες που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

 Πέντε μέρες αφού ξεκίνησαν τη θεραπεία με το χάπι της Pfizer, μειώθηκαν δραματικά τα ποσοστά νοσηλείας, στις περιπτώσεις που οι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το σκεύασμα είτε τρεις είτε πέντε μέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. 

 Το χάπι χορηγήθηκε μαζί το φάρμακο Paxlovid που συνδέεται με ένα ένζυμο που ονομάζεται πρωτεάση για να σταματήσει τον ιό από το αναπαραχθεί. Φάρμακα κατά του HIV λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. 

 Μόλις το 0,8% όσων άρχισαν θεραπεία με το χάπι της Pfizer μέσα σε τρεις μέρες από τη μέρα που κόλλησαν, κατέληξαν στο νοσοκομείο και κανείς τους δεν πέθανε! Την ίδια στιγμή, το 7% των ασθενών που πήραν placebo το ίδιο διάστημα, δηλαδή 3 μέρες μετά τη νόσηση, νοσηλεύτηκαν και κάποιοι πέθαναν. Παρόμοια ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών όταν η θεραπεία ξεκίνησε πέντε μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. 

 Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών δεν έχουν δημοσιευτεί σε κάποια ιατρική επιθεώρηση.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Newsit.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δεκαπεντάχρονη σώθηκε από οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

30 Νοεμβρίου 2023, 18:20
Οι γιατροί από τα νοσοκομεία Αιγινήτειο - Αρεταίειο - Αλεξάνδρα που αφαίρεσαν τον θρόμβο ...

Διδυμότειχο: Μετά την αγρότισσα από το Μεσολόγγι, ζευγάρι ηλικιωμένων έκανε δωρεά €100.000 στο Νοσοκομείο

27 Νοεμβρίου 2023, 20:19
Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζής έζησαν πολλά χρόνια στη Γερμανία και έκαναν οικονομίες ...

Θεσσαλονίκη: Παραπομπή σε δίκη για τον γιατρό που ζητούσε «φακελάκι» από ασθενείς

02 Οκτωβρίου 2023, 22:26
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί 60χρονος γυναικολόγος - ογκολόγος, που κατηγορείται ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0