Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Γερμανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Γερμανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Πάνω από 37.000 νέα κρούσματα εντός μιας ημέρας στη χώρα. Νέα μέτρα και αυστηρότερη τήρηση των κανόνων, ένας αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί το lockdown.

 

    

Φωτο: Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και εντατικές μονάδες

 Σύμφωνα με το κρατικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού εντός μιας ημέρας ανέρχεται στις 37.120. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ο δε δείκτης θετικότητας έφτασε στα 169,9 (κρούσματα εντός επτά ημερών). Ο ανώτατος δείκτης μέχρι στιγμής καταγράφηκε με 197,7 στις 22 Δεκεμβρίου πέρυσι. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών από Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες. Η κατάσταση είναι «πολύ ανησυχητική» δήλωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

Υποχρεωτικά τεστ στα νοσηλευτικά ιδρύματα

 

Φωτο: Συνεδρίαση των 16 υπουργών Υγείας των γερμανικών κρατιδίων

 

Σε σύσκεψη που ξεκίνησε χθες, οι υπουργοί Υγείας των γερμανικών κρατιδίων, τα οποία είναι αρμόδια για θέματα υγειονομικής πολιτικής, συζητούν μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας. Σειρά πολιτικών έχουν εκφραστεί, για παράδειγμα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα και γηροκομεία. Φορείς και οργανώσεις των εργαζομένων αυτών των ιδρυμάτων απορρίπτουν την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού. Και η πλειοψηφία των γερμανικών κρατιδίων δεν στηρίζει αυτό το μέτρο. Αναμένεται όμως ότι θα καθιερώσουν υποχρεωτικά τεστ για το προσωπικό.

 Επίσης προβλέπεται ότι θα συμφωνήσουν σε μέτρα για την καλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκστρατεία για τον αναμνηστικό εμβολιασμό. Πέραν αυτού, θα δοθεί εντολή στις αρχές και δημόσιες υπηρεσίες να ελέγχουν αυστηρότερα, κατά πόσο καταστηματάρχες και διοργανωτές ελέγχουν συστηματικά, αν οι επισκέπτες τους είναι εμβολιασμένοι, έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή διαθέτουν αρνητικό τεστ. Το ζητούμενο είναι κατά τον Πρωθυπουργό της Σαξονίας, Μίχαελ Κρέτσμερ, να αποφευχθεί ένα νέο lockdown.

 

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Deutsche Welle

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...

«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για το ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

04 Ιουνίου 2024, 15:08
«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ο αμερικανικός όμιλος φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών Johnson ...

Νετανιάχου: «Ναι» σε κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους

03 Ιουνίου 2024, 18:10
  - «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου     Θετικός σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός με ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0