Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε καθολικό lockdown οδηγείται η Ολλανδία, σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Σε καθολικό lockdown οδηγείται η Ολλανδία, σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία

Επιστροφή στη σκληρότερη περίοδο της πανδημίας βιώνουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης.

 

Φωτο: Υγειονομικοί υπάλληλοι ετοιμάζονται για τη βάρδιά τους σε νοσοκομείο του Μάαστριχτ. Το ολλανδικό σύστημα Υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του αριθμού διασωληνωμένων. (EPA)

Επιστροφή στη σκληρότερη περίοδο της πανδημίας βιώνουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης. Καθημερινώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά συμπαρασύροντας τους «σκληρούς» επιδημιολογικούς δείκτες, δηλαδή θανάτους και διασωληνώσεις.

 Σε ευθεία lockdown βρίσκεται η Ολλανδία μετά τη σχετική σύσταση της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής. Πρόκειται για την πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που θα επαναφέρει το σκληρό μέτρο, μετά το καλοκαίρι. Παρότι η απόφαση της κυβέρνησης θα ληφθεί αργότερα σήμερα, συνήθως οι συστάσεις της επιτροπής εισακούονται. Ανάλογη επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει και η Γερμανία. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κατέγραψε, για τέταρτη διαδοχική ημέρα, ρεκόρ νέων λοιμώξεων, καθώς υπερέβησαν τις 50.000. Αργά χθες, το Κοινοβούλιο αναμενόταν να εξετάσει ποια μέτρα μπορεί να εφαρμόσει για να αντιμετωπίσει το νέο πανδημικό κύμα, χωρίς καθολικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19.

 Στην Αυστρία, τις επόμενες ημέρες θα επιβληθεί καραντίνα μόνο στους ανεμβολίαστους.

 Στην Αυστρία, όπου επίσης καταγράφονται καθημερινώς χιλιάδες κρούσματα, ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους, ώστε να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμη δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τις κατοικίες τους παρά μόνο για λόγους εργασίας, για να προμηθευθούν τα απαραίτητα και για σωματική άσκηση.

 Στο μεταξύ, η Moderna υπεραμύνθηκε χθες του εμβολίου της, αναφέροντας ότι η προστασία που παρέχει από βαριά νόσηση, εισαγωγή σε νοσοκομείο και ενδεχόμενο θάνατο είναι πολύ μεγαλύτερη από τον κίνδυνο εκδήλωσης μυοκαρδίτιδας, μια παρενέργεια που εκδηλώθηκε σε πολύ μικρό αριθμό νέων ανδρών. Η ανακοίνωση έγινε αφότου αρκετές χώρες αποφάσισαν να συστήσουν τον εμβολιασμό με Pfizer στους νέους κάτω των 30 ετών.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0