Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

 Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη, από τους Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» στην 3η ΥΠΕ.

                         

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί ένα μεταβολικό νόσημα με βασικό γνώρισμα την υπεργλυκαιμία, είτε λόγω της ελαττωμένης έκκρισης της ινσουλίνης, είτε λόγω της ελαττωματικής της δράσης ή ακόμα και των δυο ταυτόχρονα. Η χρόνια επίδραση της υπεργλυκαιμίας του ΣΔ σχετίζεται με επιπλοκές διαφόρων οργάνων όπως είναι τα νεφρά, οι οφθαλμοί και η καρδιά. 

 Ο ΣΔ εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ η συνεχής και διαρκώς αυξανόμενη εκδήλωσή του επιβαρύνει τις οικονομίες όλων των χωρών, λόγω της αύξησης της συνολικής δαπάνης υγείας.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η οποία έχει οριστεί στις 14 Νοεμβρίου κάθε έτους, αποτελεί το επίκεντρο της εκστρατείας σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του ΣΔ. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της πάθησης αυτής. 

 Οι νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» από όλες τις περιφερειακές ενότητες της 3ης ΥΠΕ, έχουν αναλάβει την καμπάνια ενημέρωσης για το διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2021 και θα συγκεντρωθούν στις 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας,  Άνω Ηλιούπολη για ενημέρωση του κοινού. 

 Η δράση περιλαμβάνει ενημέρωση (διανομή φυλλαδίων) από τους Νοσηλευτές Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής, σχετικά με τους τύπους του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη, την αντιμετώπιση, τη διατροφική εκπαίδευση, ενώ θα προγραμματισθούν και μετρήσεις γλυκόζης αίματος. 

 Οι διοργανωτές της δράσης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, 3η ΥΠΕ, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Δήμος Παύλου Μελά (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ).

 Η δράση υποστηρίχτηκε από το Φαρμακείο «Γεωργόπουλος Δημήτριος», Δωδεκανήσου-Θεσσαλονίκη και τις Εταιρείες «Sigma Marketing» και Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος «SIGN ART».

Χορηγός Επικοινωνίας: TV ΒΕΡΓΙΝΑ 

 

Πληροφορίες για την Εκδήλωση 

Διάρκεια: 14 Νοεμβρίου 2021, 09.00π.μ. – 15.00μ.μ.

Χώρος: Πλατεία Ελευθερίας, Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Ομόνοια λόβερς» με σημείο αναφοράς την ιστορική πλατεία

04 Μαϊου 2023, 02:39
Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών Είσοδος ελεύθερη   Φωτό: el.wikipedia.org  Μέσω της αγάπης τους για τη φωτογραφία, παρακολουθούν καθημερινά την ...

Αναβιώνει στο θρυλικό Ρούπελ η μάχη των οχυρών τον Απρίλιο του 1941

13 Μαϊου 2023, 21:22
Αύριο Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα ιστορικής ...

Ξεχωριστοί Επιτάφιοι στην Αθήνα

11 Απριλίου 2023, 00:11
Το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Παρασκευής μπορούν να ζήσουν όσοι παραμείνουν στην Αθήνα πηγαίνοντας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0