Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

 Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη, από τους Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» στην 3η ΥΠΕ.

                         

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί ένα μεταβολικό νόσημα με βασικό γνώρισμα την υπεργλυκαιμία, είτε λόγω της ελαττωμένης έκκρισης της ινσουλίνης, είτε λόγω της ελαττωματικής της δράσης ή ακόμα και των δυο ταυτόχρονα. Η χρόνια επίδραση της υπεργλυκαιμίας του ΣΔ σχετίζεται με επιπλοκές διαφόρων οργάνων όπως είναι τα νεφρά, οι οφθαλμοί και η καρδιά. 

 Ο ΣΔ εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ η συνεχής και διαρκώς αυξανόμενη εκδήλωσή του επιβαρύνει τις οικονομίες όλων των χωρών, λόγω της αύξησης της συνολικής δαπάνης υγείας.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η οποία έχει οριστεί στις 14 Νοεμβρίου κάθε έτους, αποτελεί το επίκεντρο της εκστρατείας σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του ΣΔ. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της πάθησης αυτής. 

 Οι νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» από όλες τις περιφερειακές ενότητες της 3ης ΥΠΕ, έχουν αναλάβει την καμπάνια ενημέρωσης για το διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2021 και θα συγκεντρωθούν στις 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας,  Άνω Ηλιούπολη για ενημέρωση του κοινού. 

 Η δράση περιλαμβάνει ενημέρωση (διανομή φυλλαδίων) από τους Νοσηλευτές Δημόσιας Υγείας/ Κοινοτικής Νοσηλευτικής, σχετικά με τους τύπους του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη, την αντιμετώπιση, τη διατροφική εκπαίδευση, ενώ θα προγραμματισθούν και μετρήσεις γλυκόζης αίματος. 

 Οι διοργανωτές της δράσης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, 3η ΥΠΕ, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Δήμος Παύλου Μελά (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ).

 Η δράση υποστηρίχτηκε από το Φαρμακείο «Γεωργόπουλος Δημήτριος», Δωδεκανήσου-Θεσσαλονίκη και τις Εταιρείες «Sigma Marketing» και Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος «SIGN ART».

Χορηγός Επικοινωνίας: TV ΒΕΡΓΙΝΑ 

 

Πληροφορίες για την Εκδήλωση 

Διάρκεια: 14 Νοεμβρίου 2021, 09.00π.μ. – 15.00μ.μ.

Χώρος: Πλατεία Ελευθερίας, Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0