Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οικονόμου: Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Οικονόμου: Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

«Παράθυρο» για γαλλικό μοντέλο στους άνω των 60 ετών για 3η δόση


Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξουν «σημειακές βελτιώσεις» των υγειονομικών μέτρων, χωρίς παρεκκλίσεις από τη φιλοσοφία του σχεδιασμού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περιορισμό των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους και κανενός είδους λοκντάουν. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υιοθέτηση του «γαλλικού μοντέλου» που προβλέπει ότι για να διατηρηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει τα άτομα άνω των 65 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου, άφησε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικοπόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρξουν «σημειακές βελτιώσεις» των υγειονομικών μέτρων, χωρίς παρεκκλίσεις από τη φιλοσοφία του σχεδιασμού για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για περιορισμό των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους και κανενός είδους λοκντάουν. 

 «Έχουμε μια βασική φιλοσοφία υγειονομικών μέτρων, από την οποία δεν πρόκειται να γίνουν βασικές παρεκκλίσεις. Κορυφαίες προτεραιότητες αυτής της φιλοσοφίας είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και για την πρώτη και για την τρίτη δόση. Η τρίτη δόση είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους όσοι έχουμε εμβολιαστεί με τις προηγούμενες δόσεις. Ό,τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να έχουν την προστασία απέναντι στον κορωνοϊό όντες εμβολιασμένοι όπως πρέπει, δηλαδή εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση μετά την παρέλευση ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, όπως οι ειδικοί μας καθορίζουν να  είστε σίγουροι ότι θα το κάνει, παρακολουθώντας και τους αριθμους αυξησης αυτών των εμβολιασμών. Από εκεί και πέρα επειδή ακούω συχνά τη συζήτηση για μέτρα, για ιδέες, για πράγματα που συζητούνται στο δημόσιο διάλογο, έχω να σας πω ότι υπάρχει μια βασική φιλοσοφία. Εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, θα κάνουμε ό,τι απαιτείται γι’αυτό και για την πρώτη και για την τρίτη δόση και συνεχή προσπάθεια για τη στήριξη του ΕΣΥ. Από αυτή τη βασική φιλοσοφία δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις. Σημειακές βελτιώσεις ενδεχομένως θα υπαρξουν που δεν θα παρεκκλίνουν από την ουσία αυτών που έχουμε εξαγγείλει και που προσπαθούμε να πετύχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι «έχουμε πρωτοκόλλα για την κινητικότητα των ανεμβολίαστων, αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό και με την πρώτη, αλλά και με την τρίτη δόση». 

 Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κυρώσεις, ωστόσο «έχει ανοίξει συζήτηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το αν το πιστοποιητικό νόσησης θα συνδέεται με την τρίτη δόση». 

 Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ανακοίνωσε ότι από αύριο το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών, αν σήμερα το βράδυ που λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γιατρούς να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία, διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

 «Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής, τις απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους προς την κατεύθυνση αυτή. Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και από αύριο ξεκινά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ», επισήμανε.

skai.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ενέδρα θανάτου στο Παλαιό Φάληρο

01 Δεκεμβρίου 2023, 13:01
 – Ποιος ήταν ο 60χρονος που δολοφονήθηκε Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την ...

Απεβίωσε ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός

30 Νοεμβρίου 2023, 15:58
Σε ηλικία 89 ετών     Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. ...

Επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

30 Νοεμβρίου 2023, 14:47
 – Όλη η χώρα μια περιφέρεια με σταυρό Η επιστολική ψήφος «θα ισχύει για όποιον ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0