Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

She's gone: Έκθεση με ρούχα δολοφονημένων γυναικών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | She's gone: Έκθεση με ρούχα δολοφονημένων γυναικών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΕΣ - ΜΙΑ ΑΣΩΜΑΤΗ ΚΡΑΥΓΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Εκτίθενται και ρούχα της Ελένης Τοπαλούδη

Φωτο: Facebook / She's gone

H έκθεση «She 's Gone» της ισραηλινής καλλιτέχνιδας Keren Goldstein η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της A.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

 Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν την παρουσίαση στην Ελλάδα της διεθνούς έκθεσης She’s gone που ξεκίνησε στο Ισραήλ και είναι μία διαμαρτυρία για το παγκόσμιο φαινόμενο της δολοφονίας με βάση το φύλο, που εκτελείται από συζύγους και άλλα μέλη της οικογένειας.

 Η έκθεση φιλοξενεί ρούχα δολοφονημένων γυναικών, πολλές θύματα γυναικοκτονιών. Στέλνει μια σιωπηρή, ασώματη κραυγή εκ μέρους όλων των αθώων θυμάτων, που δολοφονήθηκαν απλά επειδή ήταν γυναίκες.

 Την έκθεση συνοδεύει ηχητικό απόσπασμα από γυναίκες που απαγγέλουν νανουρίσματα σε διάφορες γλώσσες.

Μεταξύ 2010 και 2019, τουλάχιστον 189 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν μόνο στο Ισραήλ. Μερικές υποθέσεις δεν λύθηκαν ποτέ και οι ένοχοι παραμένουν ελεύθεροι.

 

 

Η έκθεση ξεκίνησε στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού προέδρου και της συζύγου του, της αείμνηστης Nechama Rivlin, η οποία την φιλοξένησε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων. Το έργο αργότερα παρουσιάστηκε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, σε διάφορα κυβερνητικά και πολιτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και πολιτιστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Έλαβε μεγάλη κάλυψη σε όλα τα Μέσα και την επισκέφτηκαν περισσότερα από 350.000 άτομα.

 Το έργο παρουσιάστηκε επίσης στο 1st Global Conference on Sexual & Gendered Violence στη Βιέννη, ένα συνέδριο για την ισότητα των φύλων στη Γενεύη, και βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διαδικτυακού συμποσίου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου.

Lifo.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0