Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Αυστρία επαναφέρει το εθνικό lockdown -Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η Αυστρία επαναφέρει το εθνικό lockdown -Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους

 Η Αυστρία επαναφέρει το εθνικό lockdown -Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από 1η Φεβρουαρίου

Το lockdown αφορά εμβολιασμένους και μη και θα διαρκέσει από 10 έως 20 ημέρες, ανάλογα με τις εξελίξεις

 

VIA ASSOCIATED PRESS

Η Αυστρία είναι πλέον η πρώτη χώρα στην δυτική Ευρώπη που επιβάλλει αυτό το φθινόπωρο ξανά εθνικό  lockdown για το σύνολο του πληθυσμού-εμβολιασμένους και μη- προς ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός για όλους, όπως αναφέρει το Reuters. 

 «Δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν», είπε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις και διευκρινίζοντας πως η εφαρμογή των μέτρων στο πλαίσιο του εθνικού lockdown θα αρχίσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και 20 ημέρες»..

 Και προσέθεσε: «Η γενική απαίτηση για εμβολιασμό θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου. Με πονάει  που πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα».

Η απόφαση ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά το τοπικά lockdown, για το σύνολο του πληθυσμού σε Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ όπου το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Ειδικότερα μάλιστα στο Σάλτσμπουργκ οι γιατροί δήλωναν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να κάνουν διαλογή ασθενών που θα έχουν προτεραιότητα σε κλίνη σε ΜΕΘ. 

 Η Αυστρία επίσης εφάρμοζε από την Δευτέρα ένα μοντέλο lockdown για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά ο αριθμός των μολύνσεων συνέχισαν να σημειώνουν νέα ρεκόρ σε ημερήσια βάση.

Συγκεκριμένα, στην Αυστρία των 8,9 εκατ. πολιτών έχει καταγράφει μέχρι σήμερα 1.011465 κρούσματα και 11.903 θάνατοι ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 15.145  και και 55 αντίστοιχα. Οι μολύνσεις είναι από τις υψηλότερες στην ήπειρο, με συχνότητα επτά ημερών 991 ανά 100.000 άτομα.

 Επίσης περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη. Μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι δύσπιστη και η δυσπιστία τους αυτή ενθαρρύνεται από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας, το τρίτο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, που μάλιστα σχεδιάζει μια διαμαρτυρία ενάντια στους περιορισμούς  για την πανδημία το Σάββατο. 

 Σε πολιτικό επίπεδο, το όλο θέμα  έχει βαθύνει τη ρήξη μεταξύ των συντηρητικών του Σάλενμπεργκ και του εταίρου του στον συνασπισμό, των αριστερών Πρασίνων. Ο Σάλενμπεργκ είπε μόλις πριν από λίγες μέρες ότι δεν ήθελε να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, ακόμη και όταν ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούεκσταϊν ζήτησε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

 «Πολλοί ανάμεσά μας δεν έχουν δείξει αρκετή αλληλεγγύη. Σας ζητώ από όλους να βοηθήσετε. Λάβετε μέρος, υποστηρίξτε αυτά τα μέτρα, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις κοινωνικές μας επαφές για το πολύ 20 ημέρες, ώστε να προστατεύονται οι διακοπές των Χριστουγέννων», είπε ο Σάλενμπεργκ.

 Με το κρύο που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου αντιδημοφιλή lockdown. Η Ολλανδία βρίσκεται πλέον σε μερικό lockdown με τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 8 μ.μ. 

 

Πηγή: Reuters via Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0