Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Θεσσαλονίκη, 14 /11/2021

 

«Απολογισμός  ενημερωτικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη, από τους Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» στην 3η ΥΠΕ».

       Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη. Σκοπός της είναι να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής. Η παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός της νόσου αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.

Οι νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής» από όλες τις περιφερειακές ενότητες  της 3ης ΥΠΕ, ανέλαβαν την ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ στις 14 Νοεμβρίου 2021 και συγκεντρώθηκαν στις 09.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας,  Άνω Ηλιούπολη για ενημέρωση του κοινού.  Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται από την προσέλευση του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 250 μετρήσεις γλυκόζης αίματος. 

Η δράση  περιλάμβανε ενημέρωση (διανομή φυλλαδίων) σχετικά με τους τύπους του Σακχαρώδη Διαβήτη, διατροφική εκπαίδευση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο Πρόεδρος της ΕΝΕ του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας Θράκης κ. Μπαλιόζογλου Γεώργιος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», η Ανχης ΥΝ & Διοικήτρια Εμβολιαστικού Κέντρου ΔΕΘ κ. Καραθανάση Κωνσταντινιά, ο Δημοσιογράφος κ Προύφας Ηλίας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού Δράσεων Δημόσιας Υγείας 3ης ΥΠΕ κ. Κων/νος Τσώνος και  η Προϊσταμένη του Τμήματος Βελτίωσης & Ελέγχου Ποιότητας της 3ης ΥΠΕ κ. Λιάπη Νικολέτα. 

Οι φορείς υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της δράσης ήταν  η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ, η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και ο Δήμος Παύλου Μελά (Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών  Θεμάτων Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής).

 Πολλά συγχαρητήρια στους  Νοσηλευτές που εξειδικεύονται στη Νοσηλευτική Ειδικότητα «Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής»  της 3ης  γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0