Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεν τον ανέχεται, τον φοβάται - Του Σάκη Μουμτζή

Αρχική | Απόψεις | Δεν τον ανέχεται, τον φοβάται - Του Σάκη Μουμτζή

Eurokinissi


Αναφέρομαι στη σχέση Τσίπρα - Πολάκη. Είναι γεγονός, το οποίο και οι ίδιοι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν, πως πολλές φορές ο κ. Π. Πολάκης είτε με τις θέσεις του είτε με τη συμπεριφορά του αμφισβητεί - για να μην πω ότι υπονομεύει - την επίσημη πολιτική που προσπαθεί να εκφράσει ο Α. Τσίπρας. Και επειδή αυτό συμβαίνει κατ΄ εξακολούθηση, σχεδόν όλοι διερωτώνται γιατί ο Α. Τσίπρας ανέχεται αυτήν την αμφισβήτηση της πολιτικής του.

 Η απάντηση βρίσκεται στον τίτλο του άρθρου.

 Ο Α. Τσίπρας δεν είναι του Κατηχητικού ούτε κανένα «προσκοπάκι». Είναι μετρ στην εσωκομματική ίντριγκα και, αν μπορούσε, θα αδρανοποιούσε ή θα εξουδετέρωνε πολιτικά τον κ. Π. Πολάκη, όπως το έπραξε με πλειάδα πρώην συνεργατών του. Δεν το κάνει, γιατί ο κ. Πολάκης εκφράζει ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ψυχή και η φωνή τους. Ταυτίζονται με τα όσα λέει και κυρίως με το όπως τα λέει. Και αυτό το γνωρίζει ο Α. Τσίπρας.

 Συγχρόνως, έχει κατανοήσει πως αν απομακρύνει τον κ. Π. Πολάκη δεν είναι βέβαιο πως θα προσέλθουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που ενοχλούνται από την παρουσία του. Το μόνο βέβαιον είναι πως μαζί με τον κ. Πολάκη θα απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι του Κρητικού. Και σήμερα, με τόσο μεγάλη δημοσκοπική διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι καιρός για τέτοιες αυτοκτονικές κινήσεις.

 Δεν συζητώ, δε, τι συνέπειες θα υπάρξουν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν ο κ. Π. Πολάκης, συγκροτήσει δική του πολιτική κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του κόμματος θα βλέπουν την εξουσία με τα κιάλια. Η ζημία που θα τους κάνει ο Κρητικός θα είναι σημαντική.

 Σχεδόν σε όλα τα μεγάλα κόμματα, ακόμα και οι πιο ισχυροί ηγέτες, είναι υποχρεωμένοι να συμβιβάζονται με την παρουσία στελεχών με των οποίων τις απόψεις και τις συμπεριφορές διαφωνούν οριζοντίως και καθέτως. Από τη στιγμή που αυτά τα στελέχη με το λόγο τους έχουν διαμορφώσει ένα σημαντικό κοινό που τα ακολουθεί, τότε η ηγεσία είναι υποχρεωμένη να συμβιβαστεί με την παρουσία τους. Η βέβαιη ζημία που θα προκληθεί από την απομάκρυνση τους θα είναι σημαντικότερη από τα πιθανά οφέλη.

 Συνεπώς, από την πλευρά του άριστα πράττει ο Α. Τσίπρας και συνυπάρχει με τον κ. Π. Πολάκη. Είναι γνωστό το, διαχρονικής ισχύος, απόφθεγμα του αθυρόστομου Λ. Τζόνσον για τον Ρόμπερτ Κένεντι: «καλύτερα να έχεις τον σκύλο μέσα και να κατουρά έξω, παρά να τον έχεις έξω και να κατουρά μέσα».

Liberal.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

04 Νοεμβρίου 2023, 15:33
«Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να ...

Ψήφος δι’ αλληλογραφίας - Του Παντελή Μπουκάλα

06 Δεκεμβρίου 2023, 15:50
Φωτό: Pixabay.com Να ζέψουμε και πάλι το κάρο μπροστά από τα βόδια; Να το ζέψουμε, ...

Η μητέρα των μεταρρυθμίσεων - Του Διονύση Γουσέτη

01 Δεκεμβρίου 2023, 13:39
 Δεν είναι εύκολη η σύλληψη της φοροκλοπής. Πώς να συλλάβεις αυτόν που ζητάει «20 ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0