Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η μετάλλαξη "Μποτσουάνα" στην Ευρώπη - Στο Βέλγιο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η μετάλλαξη "Μποτσουάνα" στην Ευρώπη - Στο Βέλγιο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής "Μποτσουάνα" στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο. Εντοπίστηκε σε ανεμβολίαστη, που παρουσίασε συμπτώματα. Μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωσή της.

 

 

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης "Μποτσουάνα" στην Ευρώπη καταγράφηκε στο Βέλγιο, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

 Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

 Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

 Υπενθυμίζεται πως, λίγο νωρίτερα, δύο ύποπτα κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν στη χώρα. Την είδηση έκανε γνωστή διακεκριμένος ιολόγος, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για την εξάπλωσή της στην Ευρώπη.

 Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2 η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ο Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, έκανε το παραπάνω σχόλιο στο Twitter. "Αυτή τη στιγμή αναλύουμε δύο ύποπτα δείγματα", έγραψε.

 Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

Συναγερμός και νέα μέτρα στο Βέλγιο

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε την κυβέρνηση του Βελγίου να λάβει πρόσθετα μέτρα, ακόμη πιο αυστηρά από εκείνα που ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα. Έτσι, από σήμερα Παρασκευήι, αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων εστίασης, με τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, ενώ "λουκέτο" τριών εβδομάδων μπαίνει στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

 Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι πολιτιστικοί χώροι, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 23:00, με μέγιστο αριθμό έξι ατόμων ανά τραπέζι. Απαγορεύονται επίσης τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις, με εξαίρεση γάμους και κηδείες.

 "Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που τώρα είναι χειρότερη κι από την πιο απαισιόδοξη εκτίμηση των ειδικών πριν από δύο εβδομάδες", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρο.

 

Μετάλλαξη "Μποτσουάνα": Το προφίλ του ιού

Η παραλλαγή B.1.1.529 βρέθηκε σε δείγματα που συλλέχθηκαν από τις 12-20 Νοεμβρίου στην Μποτσουάνα (4), το Χονγκ Κονγκ (1 ταξιδιώτης από τη Ν. Αφρική) και στην Γκαουτένγκ (77). Η τελευταία είναι μία από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

 Η παραλλαγή μπορεί να εντοπιστεί από ένα συγκεκριμένο PCR τεστ (πριν γίνει γονιδιωματική ανάλυση) κάτι που θα διευκολύνει τον εντοπισμό της και την κατανόηση της βαθμού μεταδοτικότητάς της.

 Η παραλλαγή διαθέτει μία σειρά ασυνήθιστων μεταλλάξεων με πάνω από 30 στις ακίδα πρωτεΐνη, την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. Το προφίλ των μεταλλάξεων είναι σαφώς πολύ διαφορετικό από τα άλλα στελέχη ενδιαφέροντος ή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

 Προς το παρόν, πάντως, μπορούμε μόνο να κάνουμε ορισμένες προβλέψεις για τον αντίκτυπο των μεταλλάξεων στην προστασία που επιφέρει το εμβόλιο. Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια παραμένουν το κύριο εργαλείο για την προστασία μας κατά της σοβαρής νόσου.

 Τα πρώτα σημάδια από τα διαγνωστικά εργαστήρια δείχνουν ότι η παραλλαγή έχει αυξηθεί σημαντικά στην Gauteng και ίσως είναι παρούσα σε πολλές επαρχίες.

News247.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αθώα θύματα στη βία των συμμοριών στη Σουηδία

23 Νοεμβρίου 2023, 14:32
 Οι συμμορίτες των διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων πλέον σκοτώνουν και αθώους πολίτες μέσα στα σπίτια ...

Παλαιστίνιος αξιωματούχος: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει συνολικά 300 κρατούμενους και η Χαμάς 100 ομήρους

22 Νοεμβρίου 2023, 17:55
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα το Ισραήλ και η Χαμάς για την απελευθέρωση ...

Τι βρήκαν οι κομάντος του Iσραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

16 Νοεμβρίου 2023, 14:37
Η εισβολή τους στους θαλάμους και τα τανκς έξω από τη μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0