Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Παράταση ενός μηνός για συμβόλαια με παλαιές αντικειμενικές

Αρχική | Οικονομία | Μεταβιβάσεις ακινήτων: Παράταση ενός μηνός για συμβόλαια με παλαιές αντικειμενικές

Tο υπουργείο Οικονομικών δίνει, τελικώς, παράταση ενός μηνός για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα.

 

H συγκεκριμένη ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ που προσφέρει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.  

Οι φορολογούμενοι θα έχουν επιπλέον ένα μήνα προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικά και δικαιολογητικά) και να αποφύγουν την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου.

Η παράταση δίδεται μόνο εφόσον οι δηλώσεις υποβληθούν στην εφορία μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021.

 Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί το αδιαχώρητο σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να υπογράψουν συμβόλαιο έως το τέλος Δεκεμβρίου.

 Στη διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι:

 Σε οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία ή αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, τα οποία συντάσσονται από την 1η μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022, για τον υπολογισμό του φόρου θεωρείται ότι η μεταβίβαση έχει συντελεστεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021, εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν μέχρι την ημερομηνία αυτή.


Κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Με άλλη διάταξη θεσπίζονται κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές στον τομέα υπηρεσιών υγείας, πληρωμές ενοικίων, δαπάνες φροντιστηρίων, μεταφορών (ταξί κλπ), με προφανή στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής σε αυτούς τους κλάδους.

 Ειδικά για τα φορολογικά έτη 2022 έως και 2025, ορισμένες υποκατηγορίες δαπανών υγείας στις οποίες δεν είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, υπολογίζονται στο διπλάσιο της αξίας τους για την κάλυψη του απαιτούμενου ποσού δαπανών.

 Επίσης, για τα φορολογικά έτη 2022 έως και 2025, από το φορολογητέο εισόδημα φυσικού προσώπου αφαιρείται το 30% των δαπανών  Στέγασης, Μεταφορών, Αναψυχής, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και Εκπαίδευσης, που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

 Το αφαιρούμενο ποσό εισοδήματος δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ετησίως.

 Sofokleousin.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η ταυτότητα των νέων επενδυτών

18 Σεπτεμβρίου 2023, 16:38
 – Με ποια κριτήρια επιλέγουν τράπεζες   Fidelity, BlackRock, Wellington και επενδυτικά Ταμεία, κρατικά και ιδιωτικού ...

Φον Ντερ Λάιεν: 2,25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΕ

12 Σεπτεμβρίου 2023, 15:01
- Κ. Μητσοτάκης: Το ταχύτερο θα φτάσουν οι ευρωπαϊκοί πόροι     Φωτό: Pixabay.com  Θα είμαστε γρήγοροι και ...

Ανυπολόγιστο πλήγμα για θεσσαλικές επιχειρήσεις - Οι εκτιμήσεις Σκρέκα

10 Σεπτεμβρίου 2023, 16:50
 Σκρέκας: Ο αριθμός των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0