Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αναστάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ από το λουκέτο στην ΑΥΓΗ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αναστάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ από το λουκέτο στην ΑΥΓΗ

 Εσωκομματική αναστάτωση από το «λουκέτο» στην ιστορική εφημερίδαΡαβανός Αρης

Μεγάλη εσωκομματική αναστάτωση αλλά και γενικότερη αντίδραση από στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί από την απόφαση για «λουκέτο» στην ιστορική εφημερίδα ΑΥΓΗ, η οποία συμπληρώνει φέτος 70 έτη ζωής.

Εν μέσω των αντιδράσεων των εργαζομένων, και της παραίτησης του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη και των φωνών απόγνωσης των εργαζομένων, ανώτερες κομματικές πηγές διεμήνυαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνοντας χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, ούτε στις τράπεζες ούτε πουθενά. «Δεν έχει νταβαντζήδες να πληρώνουν με μαύρο χρήμα τα Μέσα του περιμένοντας «ανταλλάγματα» και προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξυγιάνει την οικονομική κατάσταση της Αυγής, η οποία μαζί με το ρ/σ Στο Κόκκινο απορροφά το 72% της κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» λένε.

Επίσης, σημειώνουν ό,τι από το 2018 οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών υπογραμμίζουν πως επί της ουσίας και δεδομένης της κρίσης του Τύπου, η Αυγή έχει οικονομικά χρεωκοπήσει και καταφέρνει να συνεχίζει την έκδοσή της μόνο και μόνο από την ισχυρή χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη αναφέρουν, ότι η Αυγή συγκεκριμένα απορροφά 2 εκατ. ευρώ ετησίως, την ώρα που τα διαφημιστικά έσοδα διαρκώς μειώνονται, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Παράλληλα, οι μεγάλες ανατιμήσεις στο χαρτί που τίθενται σε ισχύ με το νέο έτος, επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την οικονομική κατάσταση. Η πτώση των εσόδων του Μέσου και η αδυναμία περαιτέρω χρηματοδότησης από το κομματικό ταμείο, εκ των πραγμάτων οδηγούν στην δύσκολη αλλά αδήριτη ανάγκη να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της Αυγής.

«Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τόσο τους πολιτικούς μας αντιπάλους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσο όμως -και κυρίως – τους Έλληνες φορολογούμενους, ότι για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων μας δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το δρόμο της ΝΔ. Δεν θα πάρουμε χρήμα «στην υγεία των κορόιδων». Ούτε θα πάρουμε θαλασσοδάνεια, ούτε θα φεσώσουμε τον ελληνικό λαό» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα υπογραμμίζουν, πως "στο πλαίσιο αυτό, πριν από έναν σχεδόν μήνα, θέσαμε σε ισχύ ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα Αυγή, το οποίο προέβλεπε για όσους ενταχθούν άμεση καταβολή 28 μισθών και πλήρη αποπληρωμή όλων των παλαιότερων οφειλών".

«Ενημερώνουμε ότι παρόμοιο πρόγραμμα εθελουσίας δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, όχι μόνο στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά ούτε από τράπεζες ή πολυεθνικούς κολοσσούς. Στο πρόγραμμα αυτό δυστυχώς ζήτησαν να ενταχθούν μόλις 14 εργαζόμενοι, γεγονός που δεν μπορεί να διασφαλίσει την απαιτούμενη οικονομική εξυγίανση. Αν κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί άμεσα, τότε υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος ολικού κλεισίματος της Αυγής, όχι μόνο του καθημερινού φύλλου. Και όχι από επιλογή, αλλά από οριστικό οικονομικό αδιέξοδο» διευκρινίζουν.

 Μάλιστα επιμένουν ότι, προς απογοήτευση όσων πανηγυρίζουν, τις επόμενες ημέρες τόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που αποτελεί το βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όσο και το ΔΣ της εφημερίδας, θα κληθούν να εξετάσουν και να πάρουν τις δύσκολες αλλά αναγκαίες εκείνες αποφάσεις, όπως και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου, που θα διασφαλίσουν, ωστόσο, ότι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυακά, όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο της.

«Η διατήρηση και ενίσχυση της φωνής της Αυγής, ιδίως μέσα στο σύνθετο και δυστοπικό μιντιακό περιβάλλον που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι μόνο ζήτημα ιστορικότητας, αλλά και Δημοκρατίας» λένε.

 Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα οικονομικά και η επιχειρηματολογία τους είναι η εξής: η κατάσταση της εταιρείας ΑΥΓΗ ΑΕ είναι, από οικονομικής άποψης, εξαιρετικά δυσχερής. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα και με τις (δημοσιευμένες) εκτιμήσεις των ορκωτών ελεγκτών επί των ισολογισμών της, η εταιρεία εμφανίζεται επί της ουσίας χρεοκοπημένη. Σε αυτή την κατάσταση συνέβαλαν πολλοί παράγοντες. Οι σημαντικότεροι είναι αφενός η κρίση στον Τύπο, που αποτυπώνεται αντικειμενικά από την κατάρρευση των κυκλοφοριών των εφημερίδων τα τελευταία 15 χρόνια, και αφετέρου τα πενιχρά έσοδα (διαφημίσεις, ισολογισμοί κ.ά.). Η Αυγή χρειάζεται χρηματοδότηση περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο από τον μέτοχό του. Σε συνδυασμό με τις ανάγκες του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, οι οποίες κυμαίνονται σε περίπου αντίστοιχο ύψος, δημιουργούνται συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στον μέτοχο και των δύο εταιρειών, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή και το Κόκκινο απορροφούν περίπου το 70% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης του Κόμματος.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν το μοναδικό κόμμα που δεν είναι «μπαταχτσής» σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν χρωστά σχεδόν τίποτα στις τράπεζες, όμως η κρατική χρηματοδότηση έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στο μισό, ενώ αναμένονται και άλλες μειώσεις μέσα στο 2022. Άρα, η εξομάλυνση των οικονομικών συνθηκών στην Αυγή είναι αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνο για την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, αλλά και για να μπορεί το Κόμμα να επιτελεί τις αναγκαίες λειτουργίες του, δίχως την ανάγκη προσφυγής σε «μπαταχτσήδικες» λογικές και πρόσδεσης σε σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα» τονίζουν.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι το πρόβλημα που υφίσταται δεν είναι καινούριο, ορισμένες προσπάθειες είχαν γίνει και τα παλαιότερα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι μισθοί των εργαζομένων είχαν υποστεί περικοπές δύο φορές, ενώ έγιναν προσπάθειες να μειωθούν και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα. Τα τελευταία δύο χρόνια οι προσπάθειες είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα: Άλλαξε ριζικά η εμφάνιση και το περιεχόμενο τόσο της έντυπης έκδοσης, όσο και της ιστοσελίδας avgi.gr, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας στο site, την εγγραφή εκατοντάδων νέων ηλεκτρονικών συνδρομητών και τον διπλασιασμό των διαφημιστικών εσόδων. Το γεγονός ότι η περίοδος σημαδεύτηκε από συνθήκες πανδημίας και συνεχών lockdown δεν επέτρεψε να αποτυπωθούν τα παραπάνω και στην κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης. Συγκεκριμένα, ενώ το Κυριακάτικο φύλλο σημείωσε μια μικρή άνοδο (της τάξης του 10%) στην κυκλοφορία του σε σχέση με το 2019, το καθημερινό φύλλο συνέχισε τις «χαμηλές πτήσεις» πέριξ των 800 φύλλων ημερησίως.

Για τους λόγους αυτούς, και ενώπιον του διλήμματος είτε να καταρρεύσει συνολικά η Αυγή ή να προκαλέσει «οικονομικό έμφραγμα» στις δυνατότητες επιτέλεσης των βασικών λειτουργιών του Κόμματος, αποφασίστηκε η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής αναδιάρθρωσης της Αυγής, το οποίο θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητά της μεσο-μακροπρόθεσμα.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της Αυγής;

 Το πρώτο σκέλος του προγράμματος υλοποιήθηκε ήδη μέσω της πρότασης για οικειοθελείς αποχωρήσεις στους εργαζόμενους, με στόχο την μείωση του μισθολογικού κόστους. Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο ως προς το οικονομικό του σκέλος, καθώς προσφέρθηκε η δυνατότητα φιλικής αποχώρησης έναντι της καταβολής 28 μισθών και άμεση εξόφληση παλαιότερων οφειλών της εταιρείας. Φυσικά είχε εθελοντικό χαρακτήρα. Στο πρόγραμμα ανταποκρίθηκαν μόλις 14 εργαζόμενοι, η αποχώρηση των οποίων δεν παράγει το αναγκαίο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και δυσχεραίνει τη συνέχιση της έκδοσης της έντυπης Αυγής.

 Τα επόμενα βήματα έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ουσιαστική ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας της Αυγής (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, οπτικοακουστικό περιεχόμενο), με στόχο τη διεύρυνση του κοινού της αλλά και την παρεμβατικότητα σε καθημερινή βάση στην κοινωνία, μέσω της ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων του Κόμματος. Ταυτόχρονα, θα ενισχυθεί ουσιαστικά το Κυριακάτικο φύλλο, με προσθήκη ποιοτικού περιεχομένου, αύξηση των σελίδων του και με νέες ένθετες εκδόσεις και προσφορές.

 

Το πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει και κλείσιμο της έντυπης Αυγής;

Σκοπός του προγράμματος οικονομικής αναδιάρθρωσης είναι η επιβίωση της Αυγής και η συνέχιση της παρουσίας της προσαρμοσμένης στα σύγχρονα δεδομένα. Η αναστολή (και όχι κλείσιμο) της έκδοσης του καθημερινού φύλλου, εάν επιλεγεί, θα ισχύσει έως το φθινόπωρο του 2022. Η πιθανή αναστολή της έντυπης θα εξυπηρετήσει την ανάγκη ταυτόχρονης εξοικονόμησης πόρων, αλλά και ενίσχυσης των πιο παρεμβατικών και προβεβλημένων προϊόντων της εταιρείας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ιστοσελίδα, που προσωρινά θα καλύψει την ανάγκη για αδιάλειπτη καθημερινή ενημέρωση, και φυσικά η έντυπη Αυγή της Κυριακής, η οποία όχι μόνο θα παραμείνει σε κυκλοφορία αλλά και θα ενισχυθεί, προκειμένου να παραμείνει η «ναυαρχίδα» του οργανισμού, με όλο το ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτικό της βάρος.

 

Η παραίτηση Τσέκερη και το σημείωμα στο fb

 Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.

Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018.

Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.

Τα καταφέραμε;

Όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5000 συνδρομητές.

Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.

Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε.

Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζορι. Και δεν τους κερδίσαμε.

Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξης: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.

Αλλα και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας.

Αυτή είναι η πραγματικοτητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εξ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρωπους με τους οποιους δουλέψαμε μαζί τοσον καιρό, αλλά κυριως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την «Αυγή», και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που ως διευθυντης δεν κατάφερα κάτι καλύτερο».

 ΣΤο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

 Οι εργαζόμενοι στην ΑΥΓΗ προχώρησαν στην εξής ανακοίνωση:

 Όχι στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ/Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια

 Σε μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων ετών και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα για την κρίσιμη ιστορικά στιγμή που βιώνει η εφημερίδα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφάσισε ομόφωνα με 49 ψήφους ΥΠΕΡ τα εξής:

Δηλώνουμε απερίφραστα αντίθετοι σε κάθε σχεδιασμό για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ και τη διάλυση της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς και του τόπου, που συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια από τη γέννησή της.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μετά από 7 δεκαετίες αδιάλειπτης καθημερινής μάχης για την ενημέρωση, η οποία ανετράπη μόνο από το καθεστώς των συνταγματαρχών, οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ παραμένουμε ακόμη εδώ και θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει ανοιχτή η καθημερινή και κυριακάτικη έκδοση της, θα παλέψουμε για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και κυνική τη στάση της Διοίκησης, η οποία ενώ εξακολουθεί να μην μας ενημερώνει επίσημα για το σχέδιο καταστροφής της ΑΥΓΗΣ, έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί σχέδιο για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και την απώλεια αγνώστου αριθμού θέσεων εργασίας, εντείνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ως βόμβα στα θεμέλια του οργανισμού. Μέσα σε αυτό το κλίμα ενημερωθήκαμε και για την παραίτησή του διευθυντή της εφημερίδας Α. Τσέκερη, με αποτέλεσμα να μένει σήμερα διευθυντικά ακέφαλη.

Όμως η χρεωκοπία της εφημερίδας και η απαξίωση του δημοσιογραφικού της στίγματος έχει πρόσωπα και διευθύνσεις, και σίγουρα τα πρόσωπά αυτά δεν είναι των εργαζομένων, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουμε βάλει πλάτη για τη διάσωση της εφημερίδας. Από το 2014 μέχρι σήμερα οι μισθοί της ΑΥΓΗΣ έχουν περικοπεί κατά το 1/3 και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα προηγούμενων ετών.

Αναδεικνύουμε ξανά το εξόφθαλμα οξύμωρο γεγονός οι ιθύνοντες να επικαλούνται την επί σειρά ετών δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προκειμένου να δικαιολογήσουν τόσο την εθελουσία όσο και το επερχόμενο λουκέτο, τη στιγμή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς. Επιπλέον, δεν έχουν προβεί σε κανένα απολογισμό τι έχουν επιτύχει ως προς τα έσοδα από διαφημίσεις, τις συνδρομές και τις ανείσπρακτες οφειλές πελατών προς την εφημερίδα, ενώ εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα και η κατάθεση ενός συνολικού δημοσιογραφικού και οικονομικού σχεδίου.

Επαναλαμβάνουμε ακόμη τη δυσαρέσκειά μας από τις μη ικανοποιητικές απαντήσεις στις συναντήσεις του προηγούμενου διαστήματος με τον γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου δεν δεσμεύθηκε για τη συνέχιση του καθημερινού φύλλου την επόμενη μέρα του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε εκ νέου συνάντηση αυτή τη φορά με τον πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, με στόχο να λάβουμε καθαρές απαντήσεις σε σχέση με τη διάλυση της εφημερίδας, που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί η Διοίκηση.

Την ίδια στιγμή, απευθυνόμαστε στους αναγνώστες και φίλους της ΑΥΓΗΣ, στον κόσμο της αριστεράς, στην κοινωνία, στους συναδέλφους μας στον κλάδο των ΜΜΕ, στους εργαζόμενους και τα σωματεία άλλων κλάδων, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα μας για δουλειά και αξιοπρέπεια, που ξεκινάμε.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε μια σειρά κινήσεων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναρτήσεις πανό σε σημεία της πόλης ενάντια στο κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ, ενημερωτικά σποτάκια με όλους αυτούς τους ανθρώπους, εργαζόμενους, απολυμένους, αγωνιζόμενους, μετανάστες, αποκλεισμένους, που η εφημερίδα μας έχει δώσει φωνή μέσα στα χρόνια, αποστολή ψηφίσματος προς ομοσπονδίες και σωματεία με το οποίο θα ζητάμε την αλληλεγγύη τους στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, καθώς και κείμενο συλλογής υπογραφών με αίτημα να μην κλείσει το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ.

Την ίδια στιγμή, αποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του συλλογικού ιδιοκτήτη, καθώς και στα γραφεία της εφημερίδας στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ την Πέμπτη 13/11 καλούμε σε νέα συνέλευση εργαζομένων με θέμα τον προγραμματισμό κλιμακούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και δύσκολες, όμως, θα αγωνιστούμε ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ, με πυξίδα τη συλλογική μας δύναμη, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα που μας δίνει η πεποίθηση ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην πλευρά της ιστορίας όπου θα βρίσκονται πάντα τα «λόγια που καίνε», όπως τιτλοφορούσε τα καθημερινά χρονογραφήματά του στην ΑΥΓΗ ο Κώστας Βάρναλης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0