Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κερδισμένη η γερμανική φαρμακοβιομηχανία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Κερδισμένη η γερμανική φαρμακοβιομηχανία

H μετάλλαξη Όμικρον υπογραμμίζει τη σημασία των εμβολίων ενώ εγκρίνονται ολοένα και περισσότερα φάρμακα για ασθενείς με κορωνοϊό. Μία ευκαιρία για τη Γερμανία.

Biontech


Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έφερε την επανάσταση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η επιτυχία της Biontech με έδρα το Μάιντς χάρισε στον τομέα της διεθνή φήμη και αρκετά εκατομμύρια, καθώς και την ευκαιρία να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους εντός του 2022. Όσον αφορά τη θεραπεία των ασθενών προηγούνται εταιρείες από την Ελβετία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

 

Φάρμακα made in Germany

 

Τα φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού είναι εξαιρετικής σημασίας για τους μη εμβολιασμένους

 

Ωστόσο, η Γερμανία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή, αλλά και τη διανομή. Ο αμερικανικός όμιλος και εταίρος της Biontech, Pfizer, παράγει το φάρμακο Paxlovid κατά των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού. 

 «Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αύξησης των εγκαταστάσεων και της παραγωγής», ανακοίνωσε η Pfizer. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει ένα εκατομμύριο πακέτα Paxlovid. Ο γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ αναμένει τις πρώτες παραδόσεις ήδη μέσα στον Ιανουάριο. Το φάρμακο προορίζεται κυρίως για τη θεραπεία μη εμβολιασμένων ασθενών υψηλού κινδύνου. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη εκδώσει έγκριση για το φάρμακο ενώ οι δοκιμές συνεχίζονται ακόμη στην ΕΕ.

Ένα άλλο φάρμακο είναι το Roactemra από την ελβετική εταιρεία Roche. Χορηγείται σε περιπτώσεις σοβαρά προχωρημένης ασθένειας από κορωνοϊό. Το εν λόγω παρασκεύασμα εχει ήδη λάβει έγκριση στην ΕΕ – παρασκευάζεται και συσκευάζεται κυρίως στο Μανχάιμ, όπου εργάζονται πάνω από 1.000 εργαζόμενοι.

 

Αυξήσεις σε παραγωγή και πωλήσεις μέσα στο 2022

 

Παλαιότερη εταιρεία φαρμακοβιομηχανίας η Merck - όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά παγκοσμίως

 

«Την μεγαλύτερη σημασία έχουν σίγουρα τα εμβόλια, όχι τα φάρμακα για την θεραπεία της λοίμωξης», λέει ο λοιμωξιολόγος Κρίστοφ Σπίνερ από το Μόναχο. Ωστόσο, τα φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα για «άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί λόγω κάποιας χρόνιας νόσου, για παράδειγμα, και επομένως δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν συγκρίσιμη ανοσολογική προστασία». Το φάρμακο δεξαμεθαζόνη, το οποίο κυκλοφορεί η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck με την ονομασία Fortecortin, χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό. Στην πόλη Ντάρμστατ, η Merck κατασκευάζει όλες τις υγρές, ενέσιμες μορφές αυτής της δραστικής ουσίας.

 «Η παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχει αυξηθεί στη Γερμανία μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει αυξήσει τη σημασία της χώρας γεωγραφικά σε ό,τι αφορά τη φαρμακολογία», λέει ο Ρολφ Χέμκε από τη γερμανική ένωση ερευνών vfa. Με γνώμονα τη ζήτηση για εμβόλια, οι πωλήσεις του κλάδου αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% φέτος. Και η Γερμανία επιδεικνύει μεγάλη ισχύ όταν πρόκειται για περίπλοκες διαδικασίες παραγωγής.

 

Αλεξάντερ Στουρμ, Γιαν Πέτερμαν (dpa)

 Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Deutsche Welle

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Άνοιγμα Αλίεφ στους Αρμένιους της περιοχής - Οι αυτονομιστές παραδίδουν τον οπλισμό τους

20 Σεπτεμβρίου 2023, 21:15
Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ Την προοπτική συνεργασίας, συμφιλίωσης και ανάπτυξης από κοινού πρότεινε απόψε ο ...

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 800 οι νεκροί

09 Σεπτεμβρίου 2023, 15:28
Ο σεισμός έπληξε την παλιά πόλη του Μαρακές Σύνταξη ΙΝ   Φωτό: Pixabay.com Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ...

Τι είναι τα «υπολειπόμενα» για τα οποία απεργούν ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ

20 Ιουλίου 2023, 23:28
Παραδοσιακά, οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς πληρώνονται για κάθε φορά που μια εκπομπή προβάλλεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0