Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού

Αρχική | Υγεία | 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού

Στη μνήμη της γιατρού Χαρίκλειας Λούπα, που έφυγε τόσο πρόωρα, είναι αφιερωμένο το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) με διεθνή συμμετοχή, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, από τις 3-6 Φεβρουαρίου 2022. 

Η Χαρίκλεια Λούπα διετέλεσε ενεργό μέλος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας για πολλά χρόνια, ήταν διευθύντρια της Β΄Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων και υπεύθυνη του Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού "Δημήτρης Βογιατζόγλου" του ίδιου νοσοκομείου. Το ιατρείο έγινε ευρέως γνωστό και το επισκέπτονταν διαβητικοί από όλη την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό. Δυστυχώς, μετά το θάνατό της το ιατρείο έκλεισε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό, καθώς η επίβλεψη και θεραπεία των ασθενών διακόπηκε.

Η Χαρίκλεια Λούπα συνέβαλε σημαντικά τόσο στην ενημέρωση σχετικά με το διαβητικό πόδι, όσο και στην πρόληψη και θεραπεία του. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους ασθενείς της, στους οποίους αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, όχι μόνο ως γιατρός, αλλά και ως Άνθρωπος.

Στα συνέδρια της ΕΜΕΔΙΠ αναπτύσσονται θέματα που αποβλέπουν στην ορθολογική και πάντα βασισμένη σε επιστημονικές ενδείξεις αντιμετώπιση των παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού, που θεωρείται ως μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Έχει αποδειχθεί ότι η έγκυρη πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού αποτελεί θέμα λειτουργίας ομάδος, όπου συμμετέχουν πολλές εξειδικεύσεις Λειτουργών Υγείας (ειδικότητες Παθολογίας, Χειρουργικές, Απεικονιστικές κλπ.), ίσως οι περισσότερες από κάθε άλλον τομέα. Σημαντική είναι και η συμβολή των ποδολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού ως μέλη των ομάδων αυτών.

Στο 8ο Συνέδριο διευκρινίζεται και η συμβολή όλων των μελών της ομάδος και τονίζεται ο ρόλος τους αναλυτικά στην περίοδο που διανύουμε. Συζητούνται ερευνητικές προσπάθειες και προτάσεις από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο σε ειδικές συνεδρίες. Έχουν προσκληθεί καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Επιπλέον, η ΕΜΕΔΙΠ έχει προσθέσει στο επιστημονικό της πρόγραμμα κλινικά φροντιστήρια, όπου οι σύνεδροι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ανίχνευση ατόμων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση προβλημάτων του Διαβητικού Ποδιού, με στόχο την πρόληψη των ελκών και των ακρωτηριασμών.

Στόχος του 8ου συνεδρίου, σε αυτές τις ειδικές συνθήκες που διανύουμε, είναι να αποτελέσει ορόσημο επιστημονικής δημιουργίας με στόχο τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη, που εμφανίζουν χρόνιες επιπλοκές ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για ανάλογα προβλήματα.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΜΕΔΙΠ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Δρ. Χρήστος Μανές.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
4.00