Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έξι Έλληνες νεκροί στη Μαριούπολη – Διάβημα Δένδια στο Ρώσο πρέσβη

Αρχική | Ομογένεια | Έξι Έλληνες νεκροί στη Μαριούπολη – Διάβημα Δένδια στο Ρώσο πρέσβη

Στους έξι έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς. Άλλοι τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

 Βαθύτατη θλίψη για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

 Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

 

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

 Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

 

Ν. Δένδιας: Αποτροπιασμός και καταδίκη για τον βομβαρδισμό αμάχων

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος», έγραψε στο twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη/ΑΠΕ-ΜΠΕ

athina984.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Πράσινο & μωβ» – Το κόμμα που σάρωσε στους απόδημους

27 Ιουνίου 2023, 19:11
 Εκλογές 2023 Το Πράσινο & Μωβ που είναι μία συμμαχία επτά πολιτικών κομμάτων κατάφερε να ...

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

12 Μαϊου 2023, 14:54
Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου  ...

Σουδάν: Έφτασαν στην Τανάγρα άλλοι 16 Έλληνες

26 Απριλίου 2023, 17:43
Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης (26.04.2023) προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας το ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0