Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Φοβάμαι μαμά"- Ο Ουκρανός πρέσβης στον ΟΗΕ διάβασε τα SMS Ρώσου στρατιώτη στη μητέρα του, λίγο πριν σκοτωθεί

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | "Φοβάμαι μαμά"- Ο Ουκρανός πρέσβης στον ΟΗΕ διάβασε τα SMS Ρώσου στρατιώτη στη μητέρα του, λίγο πριν σκοτωθεί

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Σεργκέι Κισλίτσια

 

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη διάβασε χθες τα τελευταία μηνύματα ενός Ρώσου στρατιώτη στη μητέρα του, όπως είπε, περιγράφοντας τη φρίκη του πολέμου, προτού σκοτωθεί.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας Σεργκέι Κισλίτσια μιλούσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών χθες, όταν έβγαλε ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο είπε ότι ήταν ένα στιγμιότυπο της επικοινωνίας μέσω smartphone ενός Ρώσου στρατιώτη με τη μητέρα του.

 

«Μαμά, φοβάμαι. Μας είπαν ότι θα μας υποδεχτούν»

Διάβασε λοιπόν, ξεκινώντας με τα λόγια της μητέρας του Ρώσου στρατιώτη, λέγοντας: «Αλιόσα, πώς τα πας; Γιατί έχεις τόσο καιρό να στείλεις μήνυμα; Είσαι αλήθεια σε στρατιωτικές ασκήσεις;». «Μαμά, δεν είμαι πια στην Κριμαία. Δεν είμαι σε ασκήσεις» απαντά ο νεαρός άνδρας. «Πού είσαι τότε; Ο μπαμπάς ρωτάει αν μπορώ να σου στείλω ένα δέμα». «Τι είδους δέμα μαμά μπορείς να μου στείλεις» συνεχίζει η συνομιλία.

 Ακολούθως η μητέρα του ρωτά: «Τι λες; Τι έγινε;». «Μαμά είμαι στην Ουκρανία. Εδώ μαίνεται πραγματικός πόλεμος. Φοβάμαι. Βομβαρδίζουμε όλες τις πόλεις μαζί, στοχεύοντας ακόμη και αμάχους. Μας είπαν ότι θα μας υποδεχτούν και πέφτουν κάτω από τα τεθωρακισμένα οχήματά μας, πέφτουν κάτω από τις ρόδες μας και δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Μας αποκαλούν φασίστες. Μαμά, είναι τόσο δύσκολο» λέει ο Ρώσος στρατιώτης.

 Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργκέι Κισλίτσια είπε στη συνέχεια στη συνέλευση: «Μερικά λεπτά μετά, σκοτώθηκε. Αν θέλετε απλώς να οραματιστείτε το μέγεθος της τραγωδίας, πρέπει να φανταστείτε δίπλα σας, δίπλα σε κάθε πινακίδα κάθε χώρας στη Γενική Συνέλευση, περισσότερες από 30 ψυχές σκοτωμένων Ρώσων στρατιωτών ήδη. Πρέπει να σκεφτείτε τους νεκρούς. Εκατοντάδες νεκροί Ουκρανοί, δεκάδες σκοτωμένα παιδιά και αυτό συνεχίζεται και συνεχίζεται». 

Αντέκρουσε τα λεγόμενα του Ουκρανού πρέσβη ο Ρώσος ομόλογός του

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρεσβευτής της Ρωσίας, Βασίλι Νεμπένζια, ο οποίος αντέκρουσε τα λεγόμενα του Ουκρανού ομολόγου του. Όπως είπε: «Οι ρωσικές ενέργειες έχουν παρερμηνευτεί και υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός πλαστών ειδήσεων, με τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα να τα αναπαράγουν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκπαιδευτικά εγχειρίδια σχετικά με το πώς να δημιουργήσουμε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αλλοιώσουν τη στρατιωτική μας επιχείρηση. Σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα της Ουκρανίας υπάρχουν 1,2 εκατομμύρια τέτοιου είδους ψεύτικες ειδήσεις και η αλληλογραφία που διάβασε ο Ουκρανός πρέσβης είναι επίσης μέρος αυτών...».

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0