Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανασύνταξη ρωσικών δυνάμεων για επίθεση στο Κίεβο

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ανασύνταξη ρωσικών δυνάμεων για επίθεση στο Κίεβο

 - 3 παράγοντες που το στοιχειοθετούν

 

 

Ανασύνταξη δυνάμεων γύρω από το Κίεβο διαπιστώνουν δυτικοί αξιωματούχοι, προειδοποιώντας ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στην πρωτεύουσα τις επόμενες ημέρες. Σήμερα παρά την κατάπαυση πυρός που έχει συμφωνηθεί στην περιοχή για την απομάκρυνση αμάχων, από το πρωί ηχούν οι σειρήνες. 

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά προάστια του Κιέβου για μια επίθεση στην πρωτεύουσα τις επόμενες 24-96 ώρες.

Οι αναλυτες αναφέρονται σε τρεις παράγοντες που μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να συγκεντρώσει επαρκή συμβατική ισχύ μάχης για να εκτοξεύσει την επίθεσή του στην πρωτεύουσα:

  •  την εμφάνιση δυνάμεων που ανήκουν στον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ,
  • τους σχηματισμούς της Ρωσικής Εθνοφρουράς, και
  • την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Liga (πρώην Wagner) στα δυτικά προάστια του Κιέβου

Οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Κίεβο σημείωσαν περιορισμένα κέρδη και προετοιμάστηκαν για περιορισμένες κινήσεις για να συνεχίσουν την απόπειρα περικύκλωσής του προς τα δυτικά, αναφέρει η ανάλυση. 

Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να αμφισβητούν τις μακριές ρωσικές χερσαίες διαδρομές που οδηγούν κοντά στην πόλη Σούμι, στο ανατολικό Κίεβο.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο εκτρέπονται σταθερά για να εξασφαλίσουν και να επεκτείνουν αυτές τις γραμμές τις τελευταίες ημέρες.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 8 Μαρτίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα αυτή τη στιγμή κοντά στο Τσερνίχιβ φαίνεται να κινούνται ανατολικά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι δυνάμεις μπορεί να επιδιώξουν να συνδεθούν με στρατεύματα που προέρχονται από περιοχή κοντά στη Σούμι για να τους βοηθήσουν να εδραιώσουν και να προστατεύσουν τις εκτεταμένες γραμμές τους για την υποστήριξη της σχεδιαζόμενης επίθεσης εναντίον του Κιέβου.

Όσον αφορά την κατάσταση στην ανατολική και νοτιοδυτική Ουκρανία, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι αναφορές του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου για πρόσθετες ρωσικές προσπάθειες να προχωρήσουν στην πόλη Ζαπορίζια πιθανότατα επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία σκοπεύει να καταστήσει τον αποκλεισμό αυτής της πόλης προτεραιότητα. Οι δυνάμεις που η Ρωσία κινείται μέχρι στιγμής προς τη Ζαπορίζια φαίνονται πολύ μικρές για να την περικυκλώσουν ή να την καταλάβουν. 

naftemporiki.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

05 Ιουνίου 2024, 13:17
Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0