Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πρόστιμο – «μαμούθ» 647.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πρόστιμο – «μαμούθ» 647.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Αποφασισμένο να βάλει «φρένο» στην αισχροκέρδεια φαίνεται πως είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τους ελεγκτές να «σαρώνουν» την ελληνική αγορά για να εντοπίσουν τους παραβάτες. Αυτοί, οι παραβάτες, μπορεί να είναι μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, ακόμα και φαρμακεία, με… «φαρμάκι» τιμές στα τεστ κορονοϊού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επέβαλε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Προστασίας του Καταναλωτή.

Πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που έκαναν ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, παραβιάζοντας τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας…

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο τα πρόστιμα από τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΜΕΑ, από τα τέλη του 2021 έως και την 24 Μαρτίου 2022, έχουν γίνει και γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Μέχρι τώρα, βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις για αισχροκέρδεια σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.376.992,43 ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Newsit.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0