Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ελληνικό Erasmus και «βιομηχανικά διδακτορικά» ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Αρχική | Εκπαίδευση | Ελληνικό Erasmus και «βιομηχανικά διδακτορικά» ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

Νέες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των πανεπιστημίων περιέγραψε η υπουργός Παιδείας: ένας φοιτητής που μπαίνει στην Νομική θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα σε άλλο πανεπιστήμιο για να διευρύνει τους ορίζοντες του, εξήγησε 


Για ένα «ελληνικό Erasmus» έκανε λόγο την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, περιγράφοντας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο φοιτητές θα μπορούν να μεταπηδούν σε άλλο πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο, ώστε να διευρύνονται οι ορίζοντες.

Η ίδια εξήγγειλε και «βιομηχανικά διδακτορικά» που απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της βιομηχανίας και τα οποία περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείo Παιδείας που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης.

Οπως εξήγησε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3, παραδείγματος χάριν ένας φοιτητής που μπαίνει στην Νομική θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα σε άλλο πανεπιστήμιο για να διευρύνει τους ορίζοντες του.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για περίπου 4.000 θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, κάνοντας λόγο για μεγάλη στήριξη της κοινωνίας στον συγκεκριμένο θεσμό. Ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες σε αυτά τα σχολεία, ενώ οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Δήλωσε παράλληλα ότι από τα 60 πρότυπα και πειραματικά σχολεία που είχαμε στη χώρα, έχουν ανέλθει στα 120 και υπάρχει ένα τέτοιο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίστανται στα σχολεία διαδραστικοί πίνακες και αλλάζει η προσέγγιση μάθησης, ενώ «τρέχει» διαγωνισμός για 177 χιλιάδες σετ ρομποτικής για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

 Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΠΘ-Νομική: «Χάθηκε» η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου

21 Φεβρουαρίου 2024, 16:57
«Η εξεταστική έλαβε τέλος» τονίζεται στην ανακοίνωση των καθηγητών μετά τη συνέλευση  - Η ανακοίνωση ...

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο συμβάν με τον server του Πανεπιστημίου

13 Φεβρουαρίου 2024, 20:29
Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, ...

Ποιος πλήρωσε 200.000 ευρώ για να μπλοκάρει τις εξετάσεις των Λυκείων;

30 Μαϊου 2023, 16:55
 Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, μιλούν για 165 εκατομμύρια ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0