Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 8,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δημοσκόπηση Pulse: Στο 8,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

 -Τέλος της τετραετίας οι εκλογές λένε οι πολίτες

 

Διαφορά 8,5% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 27-29 Μαρτίου, σε δείγμα 1.207 συνεντεύξεων. Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Εκτός από την πρόθεση ψήφου και ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πότε θέλουν εκλογές, πόσο τους έχουν επηρεάσει οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και για τους προβληματισμούς τους όσον αφορά την ακρίβεια.

 

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, εδώ.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανέρχεται στο 8%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 13,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 8,5%, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 23,5%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 14%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Παράσταση νίκης

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 56% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, που σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 32%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Ο Μητσοτάκης 13 μονάδες μπροστά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο Αλέξης Τσίπρας 25%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποχωρεί ελαφρά, από το 40% της προηγούμενης δημοσκόπησης από την ίδια εταιρεία, ωστόσο κρατά μεγάλη διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έμεινε σταθερός στο 25%.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Τέλος της τετραετίας οι εκλογές, λέει το 45%

Όσον αφορά το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά μέχρι το φετινό καλοκαίρι, το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς και το 45% απάντησε το 2023, έως και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Η προέλευση της πρόθεσης ψήφου

Τέλος, όσον αφορά τη «δεξαμενή» των ψήφων για τα τρία κόμματα που συγκεντρώνουν διψήφιο ποσοστό, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5% από συσπείρωση και 6,5% από εισροές, ο ΣΥΡΙΖΑ 18% από συσπείρωση και 5% από εισροές, ενώ όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8% από εισροές και 5,5% από συσπείρωση.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Για τους ισχυρισμούς που επικαλούνται οι Ρώσοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή στην Ουκρανία, το 56% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχουν κάποια βάση, όσον αφορά όμως τις πολεμικές επιχειρήσεις το 78% τις κρίνει απαράδεκτες.

Αναφορικά με το κατά πόσο οι ισχυρισμοί των Ρώσων για τον πόλεμο έχουν βάση και οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι αποδεκτές, το 8% απάντησε καταφατικά.

 Σε 48% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που κρίνουν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί έχουν μεν βάση, αλλά οι επιχειρήσεις είναι απαράδεκτες.

 Το 30% απάντησε πως δεν έχουν βάση οι ρωσικοί ισχυρισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας είναι απαράδεκτες.

 Για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 2% θεωρεί ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, το 32% τις επόμενες εβδομάδες, το 35% τους επόμενους μήνες, το 11% αργότερα, ενώ το 20% απάντησε πως δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο κατά πόσο προβληματίζουν στην καθημερινότητά τους οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι συμμετέχοντες απάντησαν: 77% πολύ ή αρκετά, 10% μέτρια, 4% λίγο έως ελάχιστα, 9% ΔΓ/ΔΑ.

 

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια

Στο πόσο προβληματίζει την καθημερινότητα των ερωτηθέντων η ακρίβεια, τόνισαν: 85% πολύ ή αρκετά, 5% μέτρια, 2% λίγο έως ελάχιστα, 8% ΔΓ/ΔΑ.

Αρκετά λιγότερο προβληματίζει πλέον ο κορωνοϊός τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, καθώς το 28% απάντησε πολύ, το 26% αρκετά, το 19% μέτρια, το 9% λίγο, το 9% ελάχιστα έως καθόλου και το 9% ΔΓ/ΔΑ.

Τέλος, για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ως στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις, κρίνονται: 7% προς τη σωστή κατεύθυνση, 38% προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται αλλαγές, 45% προς τη λάθος κατεύθυνση, 10% ΔΓ/ΔΑ.

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0