Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

4ο Συνέδριο Ποδιατρικής - Ποδολογίας

Αρχική | Υγεία | 4ο Συνέδριο Ποδιατρικής - Ποδολογίας

Στην Παθολόγο- Διαβητολόγο Χαρίκλεια Λούπα που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας, είναι αφιερωμένο το 4ο Συνέδριο Ποδιατρικής- Ποδολογίας που διεξάγεται στις 21-22 Μαΐου 2022 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, με διεθνή συμμετοχή, ενώ παράλληλα θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω διαδικτύου (Live Streaming).

 

"Η πανδημία του Covid-19 συνεχίζει να είναι εδώ και να επηρεάζει όλες μας τις δραστηριότητες, θεωρήσαμε όμως σκόπιμο μέσα στην παρούσα συγκυρία να διατηρήσουμε ζωντανό το θέμα της ενημέρωσης για τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν επιτελεσθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Ποδιατρικής-Ποδολογίας. Θεωρώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη προσωπική επαφή, ατενίζουμε με αισιοδοξία την διοργάνωση του 4ου Συνεδρίου Ποδιατρικής-Ποδολογίας και ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι…από κοντά. Ωστόσο, πέραν της δυνατότητας παρακολούθησης με φυσική παρουσία, εφαρμόζοντας  πάντα πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα και της διαδικτυακής παρακολούθησης με ζωντανή μετάδοση, αξιοποιώντας τα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου καταρτίζει ένα διήμερο επιστημονικό πρόγραμμα, υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου και ενδιαφέροντος, με αξιόλογες παρουσιάσεις και ομιλίες για μία ακόμη χρονιά.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με σημαντική πορεία στο αντικείμενό τους, έχουν προσκληθεί να καταθέσουν την γνώση και εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική παρουσίαση νέων δεδομένων, την επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων". (Από τον χαιρετισμό του προέδρου Δ.Σ. Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων, Μάνου Αρβανιτάκη).

Για τη Χαρίκλεια Λούπα θα μιλήσει ο Ποδίατρος κ. Λευτέρης Βογιατζόγλου.

 

Ποια ήταν η Χαρίκλεια Λούπα

Η Χαρίκλεια Λούπα ήταν διευθύντρια της Β΄Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, πρόεδρος της επιτροπής Λοιμώξεων και υπεύθυνη του Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού "Δημήτρης Βογιατζόγλου" του ίδιου νοσοκομείου. Συμμετείχε ενεργά σε πάρα πολλά διεθνή συνέδρια με πληθώρα παρουσιάσεων και εργασιών, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές συνέδριο για την επιδημία H1N1 το 2009.

Διετέλεσε ενεργό μέλος και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού για πολλά χρόνια. Το ιατρείο έγινε ευρέως γνωστό και το επισκέπτονταν διαβητικοί από όλη την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό. Δυστυχώς, μετά το θάνατό της το ιατρείο έκλεισε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό, καθώς η επίβλεψη και θεραπεία των ασθενών διακόπηκε.

Η εκλιπούσα συνέβαλε σημαντικά τόσο στην ενημέρωση σχετικά με το διαβητικό πόδι, όσο και στην πρόληψη και θεραπεία του. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους ασθενείς της, στους οποίους αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, όχι μόνο ως γιατρός, αλλά και ως Άνθρωπος.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0