Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μαριούπολη: Έντονοι φόβοι για ξέσπασμα επιδημίας χολέρας

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Μαριούπολη: Έντονοι φόβοι για ξέσπασμα επιδημίας χολέρας

Σύμφωνα με το ukranews.com, υπάρχουν ήδη μεμονωμένα κρούσματα, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, Πέτρο Αντριουτσένκο, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου Unified News

 

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι αναφορές για τα πρώτα κρούσματα χολέρας και δυσεντερίας στην κατεστραμμένη Μαριούπολη, όπου παρά το μέγεθος της καταστροφής, παραμένουν ακόμη κάποιοι κάτοικοι.

Σύμφωνα με το ukranews.com, υπάρχουν ήδη μεμονωμένα κρούσματα, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, Πέτρο Αντριουτσένκο, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου Unified News.

Ο ίδιος είπε ότι η Μαριούπολη είχε ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας και εξήγησε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται από τους ρηχούς τάφους και από τα μολυσμένα σκουπίδια στους δρόμους 

«Όλα αυτά μπαίνουν μέσα στο νερό, το πόσιμο νερό, και ο κίνδυνος επιδημίας δεν είναι μόνο απειλή, αλλά συμβαίνει ήδη αφού καταγράφουμε τα πρώτα κρούσματα. Η επιδημία έχει ήδη αρχίσει» είπε ο Αντριουτσένκο.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε τα αίτια του θανάτου, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν έχει μειωθεί, αλλά μάλλον αυξάνεται. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, στην πραγματικότητα, η Μαριούπολη έχει ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας. Και οι πηγές μας το επιβεβαιώνουν εν μέρει, στην πραγματικότητα, η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα. Τώρα αυτή είναι μια πιο εύκολη εκδοχή της καραντίνας, πιο γραφειοκρατική. Αλλά νομίζω ότι έχουν ήδη καταλάβει ότι η επιδημία έχει ξεκινήσει», είπε.

Ο Αντριουτσένκο πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι χολέρα, μια συνηθισμένη επιδημία δυσεντερίας, καθώς και οποιαδήποτε ιογενής επιδημία που σχετίζεται με το στομάχι.

«Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνθηκών. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη και ένα τέτοιο φαινομενικά κοινότοπο πράγμα, όπως η δυσεντερία στις σημερινές συνθήκες ενός μη λειτουργικού ιατρικού συστήματος, ακόμη και μια επιδημία δυσεντερίας μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους» πρόσθεσε.

 

Πηγή: skai.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Άνοιγμα Αλίεφ στους Αρμένιους της περιοχής - Οι αυτονομιστές παραδίδουν τον οπλισμό τους

20 Σεπτεμβρίου 2023, 21:15
Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ Την προοπτική συνεργασίας, συμφιλίωσης και ανάπτυξης από κοινού πρότεινε απόψε ο ...

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 800 οι νεκροί

09 Σεπτεμβρίου 2023, 15:28
Ο σεισμός έπληξε την παλιά πόλη του Μαρακές Σύνταξη ΙΝ   Φωτό: Pixabay.com Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ...

Τι είναι τα «υπολειπόμενα» για τα οποία απεργούν ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ

20 Ιουλίου 2023, 23:28
Παραδοσιακά, οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς πληρώνονται για κάθε φορά που μια εκπομπή προβάλλεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0