Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μαριούπολη: Έντονοι φόβοι για ξέσπασμα επιδημίας χολέρας

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Μαριούπολη: Έντονοι φόβοι για ξέσπασμα επιδημίας χολέρας

Σύμφωνα με το ukranews.com, υπάρχουν ήδη μεμονωμένα κρούσματα, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, Πέτρο Αντριουτσένκο, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου Unified News

 

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι αναφορές για τα πρώτα κρούσματα χολέρας και δυσεντερίας στην κατεστραμμένη Μαριούπολη, όπου παρά το μέγεθος της καταστροφής, παραμένουν ακόμη κάποιοι κάτοικοι.

Σύμφωνα με το ukranews.com, υπάρχουν ήδη μεμονωμένα κρούσματα, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, Πέτρο Αντριουτσένκο, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου Unified News.

Ο ίδιος είπε ότι η Μαριούπολη είχε ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας και εξήγησε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται από τους ρηχούς τάφους και από τα μολυσμένα σκουπίδια στους δρόμους 

«Όλα αυτά μπαίνουν μέσα στο νερό, το πόσιμο νερό, και ο κίνδυνος επιδημίας δεν είναι μόνο απειλή, αλλά συμβαίνει ήδη αφού καταγράφουμε τα πρώτα κρούσματα. Η επιδημία έχει ήδη αρχίσει» είπε ο Αντριουτσένκο.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε τα αίτια του θανάτου, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν έχει μειωθεί, αλλά μάλλον αυξάνεται. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, στην πραγματικότητα, η Μαριούπολη έχει ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας. Και οι πηγές μας το επιβεβαιώνουν εν μέρει, στην πραγματικότητα, η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα. Τώρα αυτή είναι μια πιο εύκολη εκδοχή της καραντίνας, πιο γραφειοκρατική. Αλλά νομίζω ότι έχουν ήδη καταλάβει ότι η επιδημία έχει ξεκινήσει», είπε.

Ο Αντριουτσένκο πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι χολέρα, μια συνηθισμένη επιδημία δυσεντερίας, καθώς και οποιαδήποτε ιογενής επιδημία που σχετίζεται με το στομάχι.

«Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνθηκών. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη και ένα τέτοιο φαινομενικά κοινότοπο πράγμα, όπως η δυσεντερία στις σημερινές συνθήκες ενός μη λειτουργικού ιατρικού συστήματος, ακόμη και μια επιδημία δυσεντερίας μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους» πρόσθεσε.

 

Πηγή: skai.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων σε Johnson & Johnson για το ταλκ που προκάλεσε καρκίνο

04 Ιουνίου 2024, 15:08
«Καμπάνα» 260 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει ο αμερικανικός όμιλος φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών Johnson ...

Νετανιάχου: «Ναι» σε κατάπαυση πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους

03 Ιουνίου 2024, 18:10
  - «Όχι» στον τερματισμό του πολέμου     Θετικός σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός με ...

Guardian: Συναγερμός στην Ευρώπη μετά από εμπρησμούς και δολιοφθορές που "δείχνουν" Μόσχα

30 Μαϊου 2024, 15:33
  - Τι λέει για Ελλάδα   Φωτό: Pixabay.com  Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής έχουν τεθεί οι μυστικές ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0