Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Για το χθες ή για το αύριο; - Του Γιώργη Μασσαβέτα

Αρχική | Απόψεις | Για το χθες ή για το αύριο; - Του Γιώργη Μασσαβέτα

Παρακολουθώ κ. Πρόεδρε την εκστρατεία η οποία εκπορεύεται πρωτίστως από εσάς, διεκπεραιώνεται από τους υπουργούς και τα στελέχη σας και αποθεώνεται από τα προσκείμενα στην παράταξή σας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Μια εκστρατεία, με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το άσπρο έγινε μαύρο με τη μεγάλη κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα. Παρακολουθώ και απορώ: Με τέτοιου περιεχομένου «βαρύ πυροβολικό» θα πορευθείτε προς τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν το φθινόπωρο είτε στην ώρα τους;

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι τον Ιούνιο του 2019 είχαμε εκλογές, κατά τις οποίες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «δίκασαν» και «καταδίκασαν» τον Τσίπρα και τους συν αυτώ για τα πεπραγμένα τους, μέρος των οποίων ήταν και η φαρσοκωμωδία του δημοψηφίσματος. Και επέλεξαν εσάς και το κόμμα σας για να σας αναθέσουν τη διακυβέρνηση του τόπου, ώστε να επουλώσετε τις πληγές από τους ερασιτεχνισμούς, τους πειραματισμούς και τις αμέτρητες «αυταπάτες» εκείνης της περιόδου, είτε έφεραν την υπογραφή του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη, είτε του Τσίπρα.

Αν πρόκειται απλώς για μια επετειακή αναφορά, έτσι για να μην ξεχνούν οι πολίτες τα όσα βίωσαν με το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο των κεφαλαίων, κυρίως δε το πώς μας φόρτωσαν με νέα μνημόνια εκείνοι που τάχα θα τα… έσκιζαν, ουδείς ψόγος. Αν όμως σε αυτά τα «πύρινα βέλη» εξαντλείται η πολιτική φαρέτρα σας, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες, άλλα περιμένουν και όχι εμμονή στην παρελθοντολογία. Περιμένουν να ακούσουν τα σχέδια και τα προγράμματα όλων για το πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή τους τα επόμενα χρόνια, την επόμενη τετραετία. Και βεβαίως δεν το περιμένουν από τα κόμματα του 2, του 3 ή και του 6%. Το περιμένουν πρωτίστως από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ένα ή δύο από τα οποία πρόκειται να σχηματίσουν κυβέρνηση, αναλόγως του αποτελέσματος των εκλογών.

 Για το χθες, για το 2015, έχουμε πια ψηφίσει. Τώρα θα κριθούν δύο πράγματα. Από τη μία η αποτελεσματικότητα της δικής σας διακυβέρνησης και από την άλλη η πειστικότητα και ο ρεαλισμός των προγραμμάτων που θα απλώσουν αυτά τα κόμματα στον πολιτικό πάγκο αυτής της τεράστιας «λαϊκής αγοράς». Στην οποία προσδοκούμε να έχουμε να επιλέξουμε φρέσκα προϊόντα, ούτε μπαγιάτικα ούτε κατεψυγμένα.

Γ. Π. Μασσαβέτας

 giorgismassavetas@gmail.com

eleftheriaonline.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

04 Νοεμβρίου 2023, 15:33
«Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να ...

Η μητέρα των μεταρρυθμίσεων - Του Διονύση Γουσέτη

01 Δεκεμβρίου 2023, 13:39
 Δεν είναι εύκολη η σύλληψη της φοροκλοπής. Πώς να συλλάβεις αυτόν που ζητάει «20 ...

Το κακομαθημένο παιδί και ο Μητσοτάκης - Της Ρέας Βιτάλη

29 Νοεμβρίου 2023, 14:27
 Ο λόγος του Πρωθυπουργού με το «πιασάρικο» επιχείρημα της Μόνα Λίζα έκανε όσο θόρυβο ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0