Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καλά προετοιμασμένη η Γερμανία ανεξαρτήτως Nord Stream 1

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Καλά προετοιμασμένη η Γερμανία ανεξαρτήτως Nord Stream 1

Νέα δεδομένα δημιουργεί η αναστολή λειτουργίας επ' αόριστοντου του Nord Stream 1. Ωστόσο το γερμανικό υπ. Ενέργειας και η αρμόδια εποπτική αρχή καθησυχάζουν για την επάρκεια σε φυσικό αέριο.

 

Φωτο: Τερματικός σταθμός του Nord Stream 1 στη Βαλτική

 

Η αναστολή της επανέναρξης της λειτουργίας του Nord Stream 1 για τεχνικούς λόγους, όπως επικαλέστηκε η ρωσική πλευρά, θέτει τη Γερμανία προ νέων δεδομένων, αν και όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Η κατάσταση στην αγορά φυσικού αερίου είναι τεταμένη, αλλά η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι εγγυημένη», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας.

«Λάβαμε υπόψη μας την ανακοίνωση της Gazprom, δεν την σχολιάζουμε κατ ουσίαν, αλλά έχουμε ήδη δει την αναξιοπιστία της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες και ως εκ τούτου συνεχίσαμε τα μέτρα μας για την ενίσχυση της απεξάρτησής μας από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, απτόητοι και με συνέπεια. Το αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε τώρα πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι πριν από λίγους μήνες» σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

 

Καλά εφοδιασμένη η Γερμανία αλλά όχι εφησυχασμός

 

Ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας των Δικτύων Κλάους Μύλερ

Προς της ίδια κατεύθυνση και η αντίδραση από τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχή Δικτύων Κλάους Μίλερ. «Λόγω των αυξημένων μέτρων που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες, η Γερμανία είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για μια αποτυχία στις ρωσικές παραδόσεις, αλλά χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες» δήλωσε αναφερόμενος στους προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς LNG, που εξασφαλίζει αυτόν τον καιρό η Γερμανία, στο πλαίσιο των αυξανόμενων μέτρων αποθήκευσης και εξοικονόμησης αερίου.

Το θετικό πάντως είναι ότι παρά τις εξελίξεις η Γερμανία συνεχίζει να αποθηκεύει φυσικό αέριο. Ο διευθυντής της Ένωσης βιομηχάνων Πρωτοβουλία Αποθήκευσης Ενέργειας INES Ζεμπάστιαν Μπλέσκε δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη, πρώτη ημέρα διακοπής του Nord Stream 1, προστέθηκαν σε εθνικό επίπεδο 611 γιγαβατώρες φυσικού αερίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο η Γερμανία προμηθεύεται το περισσότερο φυσικό αέριο από τη Νορβηγία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

 

Ειρήνη Αναστασοπούλου

Deutshe Welle

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Άνοιγμα Αλίεφ στους Αρμένιους της περιοχής - Οι αυτονομιστές παραδίδουν τον οπλισμό τους

20 Σεπτεμβρίου 2023, 21:15
Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ Την προοπτική συνεργασίας, συμφιλίωσης και ανάπτυξης από κοινού πρότεινε απόψε ο ...

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 800 οι νεκροί

09 Σεπτεμβρίου 2023, 15:28
Ο σεισμός έπληξε την παλιά πόλη του Μαρακές Σύνταξη ΙΝ   Φωτό: Pixabay.com Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ...

Τι είναι τα «υπολειπόμενα» για τα οποία απεργούν ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ

20 Ιουλίου 2023, 23:28
Παραδοσιακά, οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς πληρώνονται για κάθε φορά που μια εκπομπή προβάλλεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0