Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πατριάρχης Κύριλλος: Άφεση αμαρτιών στους Ρώσους στρατιώτες που πεθαίνουν στην Ουκρανία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Πατριάρχης Κύριλλος: Άφεση αμαρτιών στους Ρώσους στρατιώτες που πεθαίνουν στην Ουκρανία

Και κάλεσε τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από το Κρεμλίνο.

 

 

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, λίγες μέρες μετά την επιστράτευση που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που θα πεθάνουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας θα λάβουν άφεση αμαρτιών.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι από τους βασικούς συμμάχους του Πούτιν και υποστηρικτής της εισβολής. Μάλιστα στο παρελθόν έχει επικρίνει όσους αντιτίθενται στον πόλεμο και κάλεσε τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από το Κρεμλίνο.

«Πολλοί πεθαίνουν στα πεδία αυτού του πολέμου», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος, 75 ετών, στην πρώτη του κυριακάτικη ομιλία μετά τη διαταγή της επιστράτευσης. «Η Εκκλησία προσεύχεται να τελειώσει αυτή η μάχη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε όσο το δυνατόν λιγότεροι αδελφοί να αλληλοσκοτωθούν σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο».

Και συνέχισε λέγοντας, «Αλλά την ίδια στιγμή, η Εκκλησία συνειδητοποιεί ότι εάν κάποιος, οδηγούμενος από την αίσθηση του καθήκοντος και την ανάγκη να εκπληρώσει τον όρκο του, πάει να κάνει αυτό που τον καλεί το καθήκον του, και αν κάποιος πεθάνει κατά την εκτέλεση αυτού καθήκοντος, τότε έχουν αναμφίβολα διαπράξει μια πράξη που ισοδυναμεί με θυσία. Θα έχουν θυσιαστεί για άλλους. Και επομένως, πιστεύουμε ότι αυτή η θυσία ξεπλένει όλες τις αμαρτίες που έχει διαπράξει ένας άνθρωπος».

Η υποστήριξη του Πατριάρχη Κυρίλλου στον πόλεμο στην Ουκρανία έχει βαθύνει τη ρήξη μεταξύ των ρωσικών μητροπόλεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο. Ο Πάπας Φραγκίσκος, επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, είναι ένθερμος αντίπαλος του πολέμου και φάνηκε να επιπλήττει τη θέση του Κύριλλου σε πολλές δημόσιες ομιλίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν είπε ότι ο Θεός δεν υποστηρίζει τον πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καλέσει στα όπλα περίπου 300.000 εφέδρους - δηλαδή ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και, όπως τόνισε ο Πούτιν, διαθέτουν ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγκρουση με την Ουκρανία. Μεταξύ αυτών είναι πολλοί έφεδροι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων μερικών άνω των 60, που είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Κάτι που έχει πυροδοτήσει την οργή της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαδηλώσεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Άνοιγμα Αλίεφ στους Αρμένιους της περιοχής - Οι αυτονομιστές παραδίδουν τον οπλισμό τους

20 Σεπτεμβρίου 2023, 21:15
Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ Την προοπτική συνεργασίας, συμφιλίωσης και ανάπτυξης από κοινού πρότεινε απόψε ο ...

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 800 οι νεκροί

09 Σεπτεμβρίου 2023, 15:28
Ο σεισμός έπληξε την παλιά πόλη του Μαρακές Σύνταξη ΙΝ   Φωτό: Pixabay.com Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ...

Τι είναι τα «υπολειπόμενα» για τα οποία απεργούν ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ

20 Ιουλίου 2023, 23:28
Παραδοσιακά, οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς πληρώνονται για κάθε φορά που μια εκπομπή προβάλλεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0