Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ευ. Μυτιληναίος: Οι σωστοί χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και η ενεργειακή κρίση

Αρχική | Οικονομία | Ευ. Μυτιληναίος: Οι σωστοί χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και η ενεργειακή κρίση

Για την σωστή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην ενεργειακή κρίση, μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά».

 

Ο επικεφαλής του Ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Η Ελλάδα μετά VI», που οργανώνει ο «Κύκλος Ιδεών» με κεντρικό θέμα: Εθνική στρατηγική και διεθνής περιδίνηση», επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον χειρισμό της ως τον καλύτερο στην Ευρώπη καθώς, όπως όφειλε, έδωσε μεγάλες επιδοτήσεις στα νοικοκυριά και μικρότερες στις επιχειρήσεις μέσα από έναν μηχανισμό που αποφέρει έσοδα τα οποία αξιοποιούνται για αυτόν τον σκοπό.

 

Μυτιληναίος: Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τους καλύτερους χειρισμούς από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τόνισε πως η MYTILINEOS, μόνη της, έχει αποδώσει στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης 50 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό της επιδότησης προς τους πολίτες.

 

Μυτιληναίος: Θετική η ελληνική πρόταση για πλαφόν στο αέριο

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν περιορίστηκε εκεί. Αντιθέτως σχολίασε θετικά και την ελληνική πρόταση για πλαφόν στην τιμή του Φυσικού Αερίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μία θετική προσέγγιση που υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση (…) Εδώ το βασικό είναι να βρεθεί μία τιμή που θα είναι ελκυστική για τα πλοία με LNG να έρθουν αλλά να είναι χαμηλότερη από αυτή που πληρώνουμε τώρα»

Σε αντίθεση με την θετική στάση του επιχειρηματία προς το πλαφόν στην τιμή του Φυσικού Αερίου, η πρόταση για πλαφόν στο Ρωσικό αέριο του φαίνεται «αστεία». Συγκεκριμένα, έφερε στο προσκήνιο την πλευρά της Ρωσίας καθώς ο ίδιος ο Πούτιν έχει σχολιάσει στο παρελθόν πως «αν επιβάλλετε πλαφόν, θα σταματήσουμε να στέλνουμε αέριο».

 

Μυτιληναίος: Η ενεργειακή κρίση δεν ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2022 ούτε θα τελειώσει με τη λήξη του πολέμου

Ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε πως δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και σίγουρα δεν θα λήξει μαζί με τον πόλεμο της Ουκρανίας. Η πρώτη φάση της ενεργειακής κρίσης ξεκίνησε με την άτσαλη έναρξη της πράσινης μετάβασης, η δεύτερη φάση ήταν η πανδημία ενώ η τρίτη φάση ήταν η εκτόξευση της οικονομικής δραστηριότητας και των αναγκών ενέργειας που βρήκε την παγκόσμια κοινότητα απροετοίμαστη, χωρίς τις κατάλληλες επενδύσεις ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε το κερασάκι στην τούρτα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα ενεργειακή επάρκεια και τιμής, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση του χρόνου να έχουμε και ασφάλεια εφοδιασμού και χαμηλές τιμές και σχολίασε κλείνοντας τη συζήτηση πως «η Ελλάδα για το 2023 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα εφοδιασμού αλλά θα είναι λίγο τσουχτεροί οι λογαριασμοί».

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κοινοτικά κονδύλια με το σταγονόμετρο – Τι αλλάζει στην εκταμίευση των πόρων, πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

22 Μαϊου 2024, 14:34
 Μοντέλο Ταμείου Ανάκαμψης για Ταμεία Συνοχής και ΚΑΠ   Φωτό: Pixabay.com Σταμάτης Ζησίμου • szisimou@naftemporiki.gr Τη σύνδεση εκταμίευσης ...

Reuters για ελληνική οικονομία: «Εκτοξεύεται μετά από μια δεκαετία πόνου»

18 Απριλίου 2024, 17:34
Για πολλούς Έλληνες, ωστόσο, η οικονομική ανάκαμψη δεν μεταφράστηκε σε βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, επισημαίνει ...

Φινλανδία: Μέτρα λιτότητας 3 δισ. ευρώ για να μπει φρένο στο χρέος

16 Απριλίου 2024, 22:36
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας συμφώνησε να προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0