Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεν απαντούν σε ερωτήσεις οι παιδοβιαστές - Θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δεν απαντούν σε ερωτήσεις οι παιδοβιαστές - Θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής

Σεπόλια: Δεν απαντούν σε ερωτήσεις οι κατηγορούμενοι  


Τυπική απολογία θα δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι για την σεξουαλική εκμετάλλευση, κακοποίηση και βιασμό της 12χρονης, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόσο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης δεν θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής, χωρίς να αναφερθούν δηλαδή σε στοιχεία της δυσώδους υπόθεσης και θα ζητήσουν να απολογηθούν σε δεύτερο χρόνο συναινώντας μέχρι τότε στην προσωρινή τους κράτηση.

 

Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους

Νωρίτερα, κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη.

Συγκεκριμένα δύο δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που κλήθηκαν από την ανακρίτρια να αναλάβουν υπερασπιστικά καθήκοντα, αρνήθηκαν να το πράξουν με τρόπο κατηγορηματικό, ενώ την ίδια στάση τήρησε και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Για το λόγο αυτό, η λύση που προκρίθηκε, καθώς σήμερα λήγει η πενθήμερη προθεσμία απολογίας, είναι την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης σήμερα το πρωί κατά τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

 

Οι κατηγορίες κατά του Ηλία Μίχου είναι:

  • Βιασμός ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση.
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων
  • Νόμος περί όπλων


Σε βάρος του Ιωάννη Σοφιανίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
  • Εμπορία ανθρώπων.


Στα ίχνη των παιδόφιλων οι Αρχές

Στα ίχνη συγκεκριμένων προσώπων για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό φέρονται να βρίσκονται αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίοι έχουν ταυτοποιήσει το προφίλ των παιδόφιλων, μέσω των IP διευθύνσεων των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιούσαν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα έως τώρα -σοκαριστικά- στοιχεία, περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι εκδήλωσαν «ενδιαφέρον», μέσω εφαρμογής ανώνυμης ανταλλαγής μηνυμάτων να «συναντήσουν» το κοριτσάκι.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στον εντοπισμό των 10-15 ατόμων που φέρονται να βίασαν το κοριτσάκι έναντι αμοιβής από 50 έως 100 ευρώ ο καθένας και στη συνέχεια, η έρευνα θα επεκταθεί.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κάνει φύλλο και φτερό τα δεδομένα που έχει συλλέξει για το «πελατολόγιο» του 52χρονου μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε και αποτελούν το «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα.

«Οι παιδόφιλοι έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη που προδίδουν την ταυτότητά τους. Είναι ίχνη που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία και δεν μπορούν να διαγραφούν. Η δεύτερη φάση της έρευνας, που αφορά στην αποκάλυψη όλου του εύρους της δράσης τους, θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Πρέπει να γίνουν ειδικοί χειρισμοί, διότι το θύμα είναι ένα παιδί 12 ετών. Δεν μπορείς να το καλείς συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Θα κληθεί όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Εάν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση εντοπίσουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης, τότε αναμένεται και άλλοι κατηγορούμενοι να διαβούν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη έχει μεταβεί δύο φορές στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατά το στάδιο της προανάκρισης στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνολικά έχει δώσει δύο καταθέσεις, μέσα από τις οποίες προέκυψαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Μίχου και του 42χρονου.

Αφού συγκεντρωθούν οι συγκεκριμένες καταθέσεις, οι αστυνομικοί θα υποβάλλουν και συμπληρωματική δικογραφία στην ανακρίτρια όπου από κοινού με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για τυχόν νέες διώξεις.

Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο 52χρονος να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος παιδεραστίας και ελέγχουν τον πυρήνα των προσωπικών γνωριμιών και κινήσεων. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι οικονομικές συναλλαγές του Ηλία Μίχου.

Στοιχεία επίσης αναζητούνται και μέσα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του κατηγορουμένου, από την οποία πιθανόν να προκύψουν μαρτυρίες άλλων θυμάτων βιασμού. Ταυτόχρονα, ερευνάται και εάν πρόσωπο του περιβάλλοντος του κοριτσιού μπορεί να γνώριζε τι συνέβαινε, εδώ και μήνες.

Την ίδια ώρα, ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να διαμηνύει μέσα από τα κρατητήρια πως παγιδεύτηκε και πως θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις συγκεκριμένων ονομάτων, με αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

CNN.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0