Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Επιχείρηση «Valentino» σε 6 οίκους ανοχής – Απελευθερώθηκαν γυναίκες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Επιχείρηση «Valentino» σε 6 οίκους ανοχής – Απελευθερώθηκαν γυναίκες

Αλέξανδρος Καλαφάτης 

 

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Valentino», για το «ξήλωμα» εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε γυναίκες σε οίκους ανοχής στην Αθήνα «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα τουλάχιστον από τα τέλη του έτους 2019 προσέγγιζε και στρατολογούσε ευάλωτες γυναίκες από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, εκμεταλλευόμενο τη δεινή οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ με τη χρήση απατηλών μέσων για εξασφάλιση νόμιμης εργασίας στην χώρα μας, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, οι γυναίκες παραλαμβάνονταν και εγκαθίσταντo σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία τις επιτηρούσαν και τις υποχρέωναν να πληρώνουν το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα.

Με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους, που όφειλαν οι γυναίκες στα μέλη του κυκλώματος λόγω της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες σε τουλάχιστον 6 οίκους ανοχής, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των εσόδων από την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Μεγάλο μέρος του οικονομικού οφέλους, που αποκόμιζε το κύκλωμα από την εγκληματική του δράση, το διοχέτευε σε επιχείρηση που διέθετε με σκοπό την ενσωμάτωσή του στην νόμιμη οικονομία.

Συνολικά συνελήφθησαν εννιά άτομα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά μέλη του κυκλώματος, ενώ απελευθερώθηκαν δύο γυναίκες που τους παρασχέθηκε η κατάλληλη υποστήριξη και προστασία. Ως ηγετικά μέλη φέρονται από την ΕΛ.ΑΣ. ένας Αλβανός και μία Μολδαβή, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τέσσερις Βούλγαρους και τρεις Έλληνες.

Το «ξήλωμα» του κυκλώματος, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, βραδινές ώρες της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή στελεχών της της Interpol και αστυνομικών της Μολδαβικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν εννιά μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων και των νομοθεσιών για την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σε όλες παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των ανωτέρω φορέων.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας αποκαλύφθηκε η εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος στην προαγωγή και εξώθηση στην πορνεία αλλοδαπών γυναικών σε οίκους ανοχής που διαχειρίζονταν στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα, καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής, ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης, αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των γυναικών, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -2.358- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Newsbomb.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0