Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κάν’ το όπως η Κεραμέως - Του Διονύση Γουσέτη

Αρχική | Απόψεις | Κάν’ το όπως η Κεραμέως - Του Διονύση Γουσέτη
image

Από το 2014 οι εταίροι μας ζητούν να περιοριστεί ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας. Μέχρι πρόσφατα όμως βλέπουμε γενικές (τρόπος του λέγειν) απεργίες και διαδηλώσεις, στις οποίες μετέχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Απεργίες που αποφασίζονται από ελάχιστους κομματικούς εργατοπατέρες παρακάμπτοντας τον νόμο.

Από τους πιο σκληρούς είναι οι εργατοπατέρες των εκπαιδευτικών, τους οποίους εκλήθη να αντιμετωπίσει η κ. Κεραμέως. Η αντιμετώπισή της ήταν σθεναρή και επικεντρωνόταν σε τρία σημεία.

Το πρώτο: Μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη διαδήλωση. Μέτρο με ρίσκο, διότι αν έχανε κάποια από αυτές θα έπρεπε να πάει σπίτι της.

Το δεύτερο: Οι εκλογές για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται Σάββατο και όχι εργάσιμη μέρα όπως πριν, που οι 160.000 εκπαιδευτικοί, αντί να τρέχουν στα εκλογικά κέντρα, προτιμούσαν να αξιοποιήσουν διαφορετικά την εξ ουρανού αργία τους…

Το τρίτο: Οι εκλογές θα γίνονται ηλεκτρονικά. H ηλεκτρονική ψηφοφορία εξασφαλίζει τη συμμετοχή περισσότερων ψηφοφόρων και συνεπώς μειώνει το ποσοστό των κατευθυνόμενων ψήφων από τους εργατοπατέρες. Δηλαδή είναι αντιπροσωπευτικότερη. Επιπλέον, εξασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια, τη μυστικότητα και τη σύντομη έκδοση αποτελεσμάτων.

Οι πρώτες ηλεκτρονικές εκλογές έγιναν το 2020. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας, καθώς και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλούμενοι προσβολή εκλογικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα κήρυξαν αποχή από τις εκλογές και άρχισαν εκφοβισμούς εκπαιδευτικών προκειμένου να απέχουν.

Οι δικαστικές αποφάσεις προφανώς δικαίωσαν το υπ. Παιδείας, αλλά ψήφισε μόνο το 9%. Η αποχή νίκησε. Ομως η νίκη ήταν πύρρειoς. Οι εργατοπατέρες είδαν ότι έμειναν εκτός νυμφώνος. Και στις επόμενες (φετινές) εκλογές αναιρούν την αποχή. Οι σκληροί έγιναν αρνάκια. Η συμμετοχή στις εκλογές τετραπλασιάζεται. Φτάνει το 34%.

Η μάχη αυτή που κερδήθηκε μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για όλο τον δημόσιο τομέα: α) όλες οι εκλογές ηλεκτρονικές, β) σε μέρες αργίας και γ) προσφυγή στη Δικαιοσύνη για κάθε παραβίαση του νόμου από τους εργατοπατέρες. Μπορεί η κυβέρνηση να στερηθεί την ψήφο κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, θα κερδίσει όμως από όλους εμάς που ταλαιπωρούμαστε κάθε τόσο, όμηροι των εργατοπατέρων.

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Περί Καλλιόπης...

23 Μαρτίου 2024, 19:33
Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας ...

Ελενα Ακρίτα: Εθισμοί - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

11 Απριλίου 2024, 13:01
2' 10" χρόνος ανάγνωσης   Αδικούν την Ελενα Ακρίτα όσοι νομίζουν ότι δεν έχει ζυγίσει το ...

Φύγε κι όπου σου βγει! - Της Ρέας Βιτάλη

06 Απριλίου 2024, 20:28
Φύγε κι όπου σου βγει! Αμέτοχος. Δίπλα φόνος. «Δεν είχα οπτική επαφή». Και η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0