Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κάν’ το όπως η Κεραμέως - Του Διονύση Γουσέτη

Αρχική | Απόψεις | Κάν’ το όπως η Κεραμέως - Του Διονύση Γουσέτη
image

Από το 2014 οι εταίροι μας ζητούν να περιοριστεί ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας. Μέχρι πρόσφατα όμως βλέπουμε γενικές (τρόπος του λέγειν) απεργίες και διαδηλώσεις, στις οποίες μετέχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Απεργίες που αποφασίζονται από ελάχιστους κομματικούς εργατοπατέρες παρακάμπτοντας τον νόμο.

Από τους πιο σκληρούς είναι οι εργατοπατέρες των εκπαιδευτικών, τους οποίους εκλήθη να αντιμετωπίσει η κ. Κεραμέως. Η αντιμετώπισή της ήταν σθεναρή και επικεντρωνόταν σε τρία σημεία.

Το πρώτο: Μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη διαδήλωση. Μέτρο με ρίσκο, διότι αν έχανε κάποια από αυτές θα έπρεπε να πάει σπίτι της.

Το δεύτερο: Οι εκλογές για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται Σάββατο και όχι εργάσιμη μέρα όπως πριν, που οι 160.000 εκπαιδευτικοί, αντί να τρέχουν στα εκλογικά κέντρα, προτιμούσαν να αξιοποιήσουν διαφορετικά την εξ ουρανού αργία τους…

Το τρίτο: Οι εκλογές θα γίνονται ηλεκτρονικά. H ηλεκτρονική ψηφοφορία εξασφαλίζει τη συμμετοχή περισσότερων ψηφοφόρων και συνεπώς μειώνει το ποσοστό των κατευθυνόμενων ψήφων από τους εργατοπατέρες. Δηλαδή είναι αντιπροσωπευτικότερη. Επιπλέον, εξασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια, τη μυστικότητα και τη σύντομη έκδοση αποτελεσμάτων.

Οι πρώτες ηλεκτρονικές εκλογές έγιναν το 2020. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας, καθώς και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλούμενοι προσβολή εκλογικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα κήρυξαν αποχή από τις εκλογές και άρχισαν εκφοβισμούς εκπαιδευτικών προκειμένου να απέχουν.

Οι δικαστικές αποφάσεις προφανώς δικαίωσαν το υπ. Παιδείας, αλλά ψήφισε μόνο το 9%. Η αποχή νίκησε. Ομως η νίκη ήταν πύρρειoς. Οι εργατοπατέρες είδαν ότι έμειναν εκτός νυμφώνος. Και στις επόμενες (φετινές) εκλογές αναιρούν την αποχή. Οι σκληροί έγιναν αρνάκια. Η συμμετοχή στις εκλογές τετραπλασιάζεται. Φτάνει το 34%.

Η μάχη αυτή που κερδήθηκε μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για όλο τον δημόσιο τομέα: α) όλες οι εκλογές ηλεκτρονικές, β) σε μέρες αργίας και γ) προσφυγή στη Δικαιοσύνη για κάθε παραβίαση του νόμου από τους εργατοπατέρες. Μπορεί η κυβέρνηση να στερηθεί την ψήφο κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, θα κερδίσει όμως από όλους εμάς που ταλαιπωρούμαστε κάθε τόσο, όμηροι των εργατοπατέρων.

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ένα δάκρυ για τη Νίκη

01 Ιουνίου 2023, 16:59
Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν ...

Στην εποχή του Kασσελάκη - Του Κώστα Γιαννακίδη

18 Σεπτεμβρίου 2023, 17:13
 Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε στη σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ακόμα και την Αχτσιόγλου να ...

Ενα μεγάλο ταμπού της Μεταπολίτευσης έσπασε - Του Αλέξη Παπαχελά

18 Σεπτεμβρίου 2023, 16:56
Ενα από τα μεγάλα ταμπού της Μεταπολίτευσης ήταν ο στρατός. Το τίμημα που πλήρωσαν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0