Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη δίνη του σκανδάλου Καϊλή - Του Ανδρέα Στασινού

Αρχική | Απόψεις | Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη δίνη του σκανδάλου Καϊλή - Του Ανδρέα Στασινού

 Η… ιδέα του Ανδρουλάκη να «χρεώσει» την Καϊλή στη ΝΔ προφανώς δεν έχει μεγάλες δυνατότητες πειθούς. Ολοι ξέρουν ότι οι δυο τους συμπορεύτηκαν από το 2014 που εξελέγησαν ευρωβουλευτές, ανήκοντας στην ίδια ευρωομάδα και ακολουθώντας κοινή γραμμή σε όλα τα θέματα. Η Καϊλή, μάλιστα, υπήρξε εκ των βασικών εσωκομματικών υποστηρικτών του Ανδρουλάκη στη μάχη του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά

 Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τους Ευρωσοσιαλιστές στις Βρυξέλλες με την εμπλοκή της ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να διαγράψει την ευρωβουλευτή, όπως έπραξε και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, όμως η σκιά της διαφθοράς έπεσε ξανά βαριά πάνω από έναν πολιτικό χώρο που έχει πληρώσει στο πρόσφατο παρελθόν μεγάλο πολιτικό κόστος από την εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών στελεχών του σε σκάνδαλα.

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια… υπερβατική προσπάθεια να χρεώσει την Εύα Καϊλή στη ΝΔ! «Δούρειο ίππο» την χαρακτήρισε. Το πόσους μπορεί να πείσει θα φανεί στα γκάλοπ, στα οποία προφανώς τώρα εντοπίζεται η αγωνία του.

Αν θυμηθεί κανείς τι συνέβη προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ το 2012 –και ο Νίκος Ανδρουλάκης σίγουρα το θυμάται– είναι λογικό να ανησυχεί. Τότε το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε μετά την προκήρυξη των εκλογών αντιμέτωπο με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, που οδήγησαν μάλιστα στη σύλληψη του πρώην υπουργού. Φυσικά τον αποκήρυξε –όπως τώρα αποκηρύσσει ο Ανδρουλάκης την Καϊλή– όμως στις εκλογές τον πλήρωσε ακριβά.

Τα γκάλοπ της περιόδου εκείνης δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε μεγάλο μέρος της εκλογικής του βάσης που μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 (ο Ακης συνελήφθη στις 11 Απριλίου) με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη και να βγει δεύτερο κόμμα.

Ήταν η αρχή της αλλαγής του δικομματισμού προς άλλη κατεύθυνση: από το δίπολο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ περάσαμε στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Η… ιδέα του Ανδρουλάκη να «χρεώσει» την Καϊλή στη ΝΔ προφανώς δεν έχει μεγάλες δυνατότητες πειθούς. Ολοι ξέρουν ότι οι δυο τους (Ανδρουλάκης – Καϊλή) συμπορεύτηκαν από το 2014 που εξελέγησαν ευρωβουλευτές, ανήκοντας στην ίδια ευρωομάδα και ακολουθώντας κοινή γραμμή σε όλα τα θέματα. Η Καϊλή, μάλιστα, υπήρξε εκ των βασικών εσωκομματικών υποστηρικτών του Ανδρουλάκη στο στήσιμο του μηχανισμού του σε όλη την Ελλάδα και στη μάχη του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας κόντρα στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Μόνο στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές βρέθηκαν απέναντι, όταν η Καϊλή στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κι επειδή βρέθηκαν απέναντι –πράγμα επώδυνο όταν αφορά παλιούς στενούς φίλους– γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης σκεφτόταν (χωρίς βεβαίως να έχει τολμήσει να το πει) να μην την βάλει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών το 2024.

Το γεγονός ότι λέει τώρα ότι το είχε σκεφτεί από τον Σεπτέμβριο, αποτελεί φιλότιμη μεν αλλά όχι και τόσο πειστική προσπάθεια αποστασιοποίησης από τη συνάδελφο του ευρωβουλευτή. 

Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0