Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Qatargate: Ο Βέλγος «σερίφης» που τρέμουν οι ευρωβουλευτές

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Qatargate: Ο Βέλγος «σερίφης» που τρέμουν οι ευρωβουλευτές

Ποιος είναι ο «επιθεωρητής» Κλαιζ και γιατί θεωρείται κορυφαίος στο είδος του

 

Η λίαν αποτελεσματική επιχείρηση των βελγικών διωκτικών αρχών στην υπόθεση του Qatargate έχει ονοματεπώνυμο, το οποίο κατά το Politico έχει κάνει κάποιους ευρωβουλευτές να χάσουν τον ύπνο τους.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Μισέλ Κλαιζ δεν έχει απλώς το γενικό πρόσταγμα της επιχείρησης εντοπισμού στοιχείων και υπόπτων για το λεγόμενο Qatargate, αλλά ασχολείται επισταμένως ψάχνοντας ο ίδιος κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να αποκαλύψει την πορεία του «αμαρτωλού» χρήματος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Politico, «ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν οι ευρωβουλευτές για τον άνθρωπο που καθοδηγεί τις έρευνας για τα καταριανά χρήματα και την άσκηση επιρροής στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ότι δεν σταματά πουθενά!»

Βρισκόταν εκεί το βράδυ του Σαββάτου, στο πλευρό της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπελά. Τη Δευτέρα, καθώς οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να μάθουν σε ποια γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες γίνονταν έφοδος στην έρευνα για το Κατάρ, αξιωματικοί ασφαλείας τούς είπαν ότι ο «δικαστής» ήταν ήδη μέσα και εργαζόταν.

Αν λοιπόν εμπλέκονται και άλλοι, καλά θα κάνουν να ανησυχούν. Στους ατελείωτους διαδρόμους του Palais de Justice, του δικαστικού μεγάρου στις Βρυξέλλες, ο κ. Κλαιζ είναι γνωστός ως «Ο Σερίφης» για την ανελέητη καταδίωξη των στόχων του.

Ίσως το πιο ανησυχητικό για οποιονδήποτε ευρωβουλευτή και βοηθό που μπορεί να είναι ακόμη το στόχαστρο του, είναι το πόσο φαίνεται να το απολαμβάνει. «Μπίνγκο!» ήταν η απάντησή του σε μια από τις επιτυχημένες επιδρομές, όπως είπε σε συνέντευξή του στο France Ιnfo: «Είναι πολύ διασκεδαστικό».

Αυτή η «πληθωρικότητα» είναι που κάνει τον κ. Κλαιζ να ξεχωρίζει, είπε ο Τζον Κρομπέζ, υπουργός του Βελγίου για την καταπολέμηση της απάτης μεταξύ 2011 και 2014.

«Πολλοί άλλοι σε αυτόν τον τομέα είναι ήσυχοι και σεμνοί, αυτός δεν είναι. Και δεν θα έπρεπε να είναι, δεν το έχω βιώσει ποτέ ως μεγαλειώδης», είπε ο κ. Κρομπέζ στο Politico. «Είναι σαν ανακριτής και διασκεδαστής. Αυτό είναι φανταστικό. Χορεύει βαλς πάνω στα πάντα, και όλα πηγάζουν από αυτές τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές ανησυχίες. Αυτό είναι που τον κάνει τόσο εξαιρετικό».

Οι απόψεις του κ. Κλαιζ ταίριαξαν γάντι με την υπόθεση που διερευνά. Σε βιβλίο του πριν μερικά χρόνια είχε γράψει ότι «τα εγκλήματα των χαρτογιακάδων αποτελούν το καρκίνωμα της δημοκρατίας». Αυτό που λέμε, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

 Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Άνοιγμα Αλίεφ στους Αρμένιους της περιοχής - Οι αυτονομιστές παραδίδουν τον οπλισμό τους

20 Σεπτεμβρίου 2023, 21:15
Πηγή Άρθρου ΑΠΕ - ΜΠΕ Την προοπτική συνεργασίας, συμφιλίωσης και ανάπτυξης από κοινού πρότεινε απόψε ο ...

Σεισμός στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 800 οι νεκροί

09 Σεπτεμβρίου 2023, 15:28
Ο σεισμός έπληξε την παλιά πόλη του Μαρακές Σύνταξη ΙΝ   Φωτό: Pixabay.com Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ...

Τι είναι τα «υπολειπόμενα» για τα οποία απεργούν ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ

20 Ιουλίου 2023, 23:28
Παραδοσιακά, οι ηθοποιοί και οι συγγραφείς πληρώνονται για κάθε φορά που μια εκπομπή προβάλλεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0