Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

2023: Έτος Κάλλας - "La Divina Greca" - Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | 2023: Έτος Κάλλας - "La Divina Greca" - Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

 «La Divina Greca»

Κάλλας - η Ελληνική καριέρα

 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ώρα έναρξης 20.00

 

2023 - Ετος Κάλλας: επέτειος 100 χρόνων από την γέννηση της απόλυτης Ντίβας. 

Σας περιμένουμε σ’ενα αφιέρωμα στην ανεπανάληπτη Ελληνίδα Θεά που φώτισε με την λαμπρή της παρουσία και μουσική ιδιοφυΐα τις ψυχές μας για πάντα.

https://www.ticketservices.gr/event/la-divina-greca/

2023 - Callas annum :  100 years anniversary of the birth of the absolute Diva.

We invite you to a tribute to the inimitable Greek Goddess who illuminated our souls forever with her glorious presence and musical genius.

 

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής για την επέτειο εκατό χρόνων από την γέννηση της υπέρτατης Ντίβας, στις 27 Ιανουαρίου το μουσικό σχήμα "Duo Sopiano" θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Πολυχώρο του συλλόγου "Οι φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το σχήμα "Duo Sopiano" αποτελείται από την σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy ο οποίος εμπνευσμένος από την μούσα του έχει κάνει την έρευνα για το εν λόγω αφιέρωμα και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ερμηνευτούν άριες από ρόλους που άγγιξε με μοναδικό τρόπο η Κάλλας κατά την διάρκεια της πρώιμης Ελληνικής καριέρας της (Tosca, Marta, Σμαράγδα κλπ) αλλά και με την επιστροφή της πια στην Ελλάδα ως η Παγκόσμια  Ιέρεια της Όπερας (Νόρμα, Μήδεια κλπ).

Ανάμεσα από τα μουσικά κομμάτια η Μαρία Κοντογιάννη θα απαγγέλει αποσπάσματα απομνημονευμάτων και επιστολών της Κάλλας καθώς και από κριτικές της περιόδου.

Το αφιέρωμα θα πλαισιώνεται από φωτογραφικό και κινηματογραφημένο υλικό αναδεικνύοντας διάφορες πτυχές της ανεπανάληπτης τέχνης και λαμπερής προσωπικότητας της. 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Ομόνοια λόβερς» με σημείο αναφοράς την ιστορική πλατεία

04 Μαϊου 2023, 02:39
Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών Είσοδος ελεύθερη   Φωτό: el.wikipedia.org  Μέσω της αγάπης τους για τη φωτογραφία, παρακολουθούν καθημερινά την ...

Αναβιώνει στο θρυλικό Ρούπελ η μάχη των οχυρών τον Απρίλιο του 1941

13 Μαϊου 2023, 21:22
Αύριο Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα ιστορικής ...

Ξεχωριστοί Επιτάφιοι στην Αθήνα

11 Απριλίου 2023, 00:11
Το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Παρασκευής μπορούν να ζήσουν όσοι παραμείνουν στην Αθήνα πηγαίνοντας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0