Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

Αρχική | Κύπρος | Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε

 

Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της χώρας ο Νίκος Χριστοδουλίδης. 

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνατε.

Με αναδείξατε στο κορυφαίο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας είμαι ευγνώμον για την αγάπη και την εμπιστοσύνη.

Σφίγγω απόψε νοερά τα χέρια όλων σας. Σας κοιτάζω στα μάτια.. και με κάθε ειλικρίνεια σας δίνω απόψε μια υπόσχεση: θα κάνω τα πάντα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας». 

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του, όλα τα μέλη της οικογένειάς του στην Κύπρο και τις ΗΠΑ που όλους αυτούς τους μήνες ήταν το στήριγμά του, όπως είπε.

«Στην Κύπρο που οραματίζομαι δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Στην Κύπρο που οραματίζομαι θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων», ανέφερε. 

«Σέβομαι και τιμώ το ΑΚΕΛ, τον κόσμο του.. στέλνω τον απεριόριστο σεβασμό μου και στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε», είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να αναφερθώ ειδικότερα στον ΔΗΣΥ.. στον Πρόεδρό του, την ηγεσία και τον κόσμο του. Μέσα σε αυτή την εκστρατεία ζήσαμε δύσκολες στιγμές σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα τους απογοητεύσω. Μίλησα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, δέχθηκα τα συγχαρητήριά του και θα επιδιώξω να τον συναντήσω το συντομότερο», είπε.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα. «Θα κάνω τα πάντα για να σπάσει το αδιέξοδο, να επαναρχίσει ο διάλογος και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε. 

Ο κ.Χριστοδουλίδης έστειλε μήνυμα στους παθόντες, στους συγγενείς των αγνοουμένων και τους εγκλωβισμένους μας ενώ έστειλε τη συμπαράστασή του και στους Τ/κ για το δράμα που βιώνουν με τον φονικό σεισμό της Τουρκίας. 

Δήλωσε αποφασισμένος να σχηματίσει μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής με ικανούς ανθρώπους από όλους τους τόπους, από την κοινωνία των πολιτών και φυσικά από τη νέα γενιά του τόπου «που είμαστε περήφανοι», είπε. «Η εθνική ενότητα δεν είναι σύνθημα, αλλά ιστορική αναγκαιότητα». 

Έκανε λόγο για μια πατρίδα που να μην είναι ελκυστικός προορισμός για παράτυπους μετανάστες ενώ μίλησε για μια Κύπρο που θα είναι έμπρακτα στο πλευρό του λαού, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες. «Μια πατρίδα που θα θέσει όσο πιο ψηλά γίνεται τον πήχη για πολιτισμό, αθλητισμό…».

Sigmalive.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...

Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ενίσχυση του τουρκικού στρατού

30 Σεπτεμβρίου 2022, 00:19
 Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ότι θα ενισχύσει τον παράνομο τουρκικό Στρατό στην κατεχόμενη Κύπρο   FILE PHOTO: ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0