Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εσείς βράδυ, εμείς πρωί, σουλτάνε μου - Της Ρέας Βιτάλη

Αρχική | Απόψεις | Εσείς βράδυ, εμείς πρωί, σουλτάνε μου - Της Ρέας Βιτάλη
image

 Πώς τα αλλάζει τα χαρτιά η άτιμη η ζωή. Εσείς θα ερχόσασταν νύχτα, απειλούσες. Εμείς καταφθάσαμε πρωί. Πρωί είχατε συντρέξει κι εσείς στους δικούς μας σεισμούς. Ετοιμοπόλεμοι αμφότεροι στην αλληλεγγύη. Λες και το έχει η μοίρα των λαών μας να μας ενώνουν οι σεισμοί, να μας χωρίζουν πολιτικοί «μετασεισμοί»


Φωτο: CreativeProtagon

«Δεν μπορεί!». Κάθε εικόνα είναι σαν ψέμα. Για τις πιο ακραίες αλήθειες, οι άνθρωποι λαχταράνε «ψέμα». «Πολυκατοικίες καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα» μεταδίδουν. Μαρμαρώνουν τα μάτια μας στις πολυκατοικίες γιατί δεν μπορεί η ψυχή να αντιμετωπίσει πόσοι νεκροζώντανοι μετριούνται στα σπλάχνα των πολυκατοικιών. Ολεθρος. Οι νεκροί.

Ολεθρος και οι ζωντανοί να ψάχνουν τους θαμμένους τους. Πόσα και πόσα ορφανά παιδιά. Πόσοι και πόσοι μεγάλοι, ορφανοί, πεντάρφανοι. Και η δική μας ΕΜΑΚ… Μια αναβίωση, μια ανανέωση αμίλητων όρκων, όπως στις 17 Αυγούστου του 1999. Αυτόματα παρόντες και τώρα.

Αγκαλιάζονται σφιχτά, κλαίνε. Από χαρά. Ενα παιδί! Σώθηκε ένα παιδί. Αγκαλιάζονται σφιχτά, κλαίνε. Από πόνο. Ακόμα ένα παιδί. Νεκρό. Η ομάδα της ελληνικής ΕΜΑΚ, η ομάδα της τουρκικής «ΕΜΑΚ», δίπλα δίπλα, ανάσα την ανάσα, ελπίδα την ελπίδα, διάψευση τη διάψευση.

Πώς τα αλλάζει τα χαρτιά η άτιμη η ζωή, σουλτάνε μου. Εσείς θα ερχόσασταν νύχτα, απειλούσες. Εμείς καταφθάσαμε πρωί. Πρωί είχατε συντρέξει κι εσείς στους δικούς μας σεισμούς. Ετοιμοπόλεμοι αμφότεροι στην αλληλεγγύη. Ετσι το έχουμε εμείς. Ετσι μας το ανταποδώσατε κι εσείς. «Εμείς Χριστό, εσείς Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ», δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απόδοση από αυτόν τον στίχο… Ανθρωπος με άνθρωπο.

Λες και το έχει η μοίρα των λαών μας να μας ενώνουν οι σεισμοί, να μας χωρίζουν πολιτικοί «μετασεισμοί». Μα πόσο ανούσιοι φαντάζουν τώρα πια οι θηριώδεις κομπασμοί, πόσο άσφαιρες κάθε είδους απειλές και λεονταρισμοί…

Αν ποτέ κατανοούσαμε εμείς οι δύο την αξία της ένωσής μας… Θα μας έτρεμε ο κόσμος όλος. Αλλά αυτά δεν έχουν λόγο σε τούτη την ακραία σπαραξικάρδια στιγμή. Τώρα τρέμουμε και οι δύο τη γη που τρέμει στα πόδια μας. Μουγκοί αμφότεροι απέναντι στην απόλυτη εξουσία. Αυτήν της εσαεί, αδάμαστης φύσης. Και της απληστίας των ανθρώπων στο άδικο κέρδος. 

Πηγή: Protagon.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Με τον Χουλιαράκη τα βάζω, με τον Μαραντζίδη τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; - Του Βασίλη Κανέλλη

30 Μαϊου 2023, 21:30
Οι μοναδικοί αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΚΕΜΑΛ, αυτό το κόμμα δεν θα αλλάξει ποτέ… - Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

30 Μαϊου 2023, 21:53
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βρουν παρηγοριά για την οδυνηρή και συντριπτική ...

Η κοινωνία αλλάζει - Του Αλέξη Παπαχελά

23 Μαϊου 2023, 16:35
 Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα χθες. Πέρα από τη σαρωτική νίκη της Ν.Δ., η οποία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Violet Jessop: Μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης!

    Θα ήθελα, φίλοι μου, να μοιραστώ σήμερα μαζί σας την ιστορία μιας γυναίκας, που - όσο απίστευτο κι αν ακούγεται - επέζησε από τρία ναυάγια: του Τιτανικού, του Βρεταννικού και του Ολυμπιακού!   Φωτό: Τιτανικός - By Francis Godolphin Osbourne Stuart, en.wikipedia.org Η Βάιολετ Κόνστανς Τζέσσοπ (1887–1971) ήταν συνοδός σε υπερωκεάνια κρουαζιερόπλοια και εθελόντρια νοσοκόμα στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγινε γνωστή γιατί επέζησε του ναυαγίου ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0