Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αντιμέτωπος με βαριές διώξεις ο σταθμάρχης Λάρισας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αντιμέτωπος με βαριές διώξεις ο σταθμάρχης Λάρισας

- Με πόσα χρόνια κάθειρξης κινδυνεύει να τιμωρηθεί

- H υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

 

Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας ο οποίος είχε προσαχθεί στην Τροχαία για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.

 

Οι ποινές

Ο σταθμάρχης ο οποίος φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για ένα βαρύ αδίκημα, καθώς επισείει ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, εάν από τη διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών προκληθεί σωματική βλάβη η ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι μέχρι 10 χρόνια.

Ωστόσο, εάν επέλθει θάνατος η ποινή είναι τουλάχιστον 10 χρόνια, καθώς έχει συμβεί πολύνεκρο δυστύχημα. Μάλιστα ο Ποινικός Κώδικας αναφέρει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιβληθεί και ισόβια κάθειρξη.

 

Η υπερασπιστική γραμμή του σταθμάρχη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο ίδιος φέρεται να είπε στις Αρχές ότι έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε από το σύστημα. Αυτό αναμένεται να ισχυριστεί και ενώπιον του ανακριτή σε περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα.

Σημειώνεται  ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας ο οποίος έλαβε εντολή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εποπτεύει των ερευνών, έχει ήδη μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος.

Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση και αν προκύψουν ενδείξεις για λάθη και παραλείψεις τότε οι ποινικές διώξεις θα αφορούν και σε άλλα άτομα.

 

Αυτή είναι η «εντολή» Ντογιάκου για να ερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας

Το dikastiko.gr δημοσίευσε την εντολή του Ισίδωρου Ντογιάκου για την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη:

 «Προς

 Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

 Με αφορμή το συμβάν της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη την 28-02-2023 (βλ. συνημμένα δημοσιεύματα), παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, στο πλαίσιο της εκ του άρθρου 32 ΚΠΔ αρμοδιότητάς σας ως προς την εποπτεία του ανακριτικού έργου, προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της ανάκρισης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης να μας ενημερώσετε με αιτιολογημένη αναφορά σας αν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 32 ΚΠΔ.

 Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ισίδωρος Ε. Ντογιάκος»

ΕΘΝΟΣ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0